Muraturi asortate

Muraturi asortate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Legumele care va plac, in cantitatea si proportiile dorite: castraveti, gogonele, conopida, varza, sfecla rosie, pepeni mici, etc.
hrean proaspat, radacina
flori de marar uscate
cimbru uscat
telina radacina si frunze
morcov
usturoi
gutui sau mere (optional)
ardei iute
frunze de visin
frunze de dafin
piper boabe
sare neiodata (sare pentru muraturi)
boabe de mustar, boabe de ienibahar, alte condimente dupa bunul plac

Sanatate la borcan

  • Easy

Ingredients

Instructiuni

La pregatirea muraturilor este obligatoriu sa folositi sare neiodata. Daca folositi sare obisnuita, iodata, muraturile se vor inmuia.
Cantitatile depind de cat de multe muraturi vreti sa preparati: un borcan, un butoi, mai multe. Legumele le asortati dupa bunul plac. Timpul in care muraturile vor fi gata depinde de temperatura locului in care depozitati recipientele.
Sfecla rosie si varza rosie vor da tuturor muraturilor o culoare rozie.

Etape

1
Gata

Legumele se spala foarte bine si se scurg de apa. Usturoiul, morcovul, telina si sfecla rosie se curata si se taie toate feliute. Hreanul radacina se curata de coaja si se taie pe lungime in bastonase.

2
Gata

Pe fundul recipientului se aseaza frunze de telina, boabe de mustar, de ienibahar, de piper, frunze de dafin, apoi alternati legumele, cateii de usturoi, felii de telina, felii de sfecla rosie, ardei iuti intregi si hrean. Alternati legumele, radacinoasele si condimentele pana cand se umple recipientul. Pe ultimul strat puneti crengute de visin, de marar, de cimbru, frunze de telina.

3
Gata

Pentru prepararea saramurii se urmeaza urmatoarea regula; la fiecare litru de apa se pune 1 lingura plina de sare neiodata. Aproximarea cantitatii de apa se poate face astfel: intr-un vas de 10 litri volum, vor incapea aproximativ 5 litri de apa. Intr-un butoias dde 30 de litri intra aproximativ 15 litri de apa.
Intr-o oala se pune apa si atatea linguri cu varf de sare neiodata cati litri de apa sunt. Se pune oala pe foc. Se adauga piper boabe si frunze de dafin dupa gust. Se da apa in clocot si se amesteca pana se dizolva sarea, apoi se opreste focul. Se lasa saramura sa se raceasca pana cand e doar calduta.

4
Gata

Se toarna saramura peste legume. Deasupra se pun bete de marar sau de hrean asa fel incat sa nu permita legumelor sa se ridice la suprafata (sa stea acoperite cu saramura). Se mai poate pune o greutate deasupra, ca de exemplu o farfurioara asezata cu gura in jos. Recipientul se depoziteaza intr-un loc racoros. Dupa 2-3 saptamani puteti sa gustati sa vedeti daca legumele sunt murate.

Loulou

previous
Supa de conopida coapta
next
Suc de catina cu piersici/mere si portocale
previous
Supa de conopida coapta
next
Suc de catina cu piersici/mere si portocale

Add Your Comment