• Home
  • Deserturi
  • Muffins cu banane plantain – fara zahar, fara gluten, fara lactoza

Muffins cu banane plantain – fara zahar, fara gluten, fara lactoza

Muffins cu banane plantain – fara zahar, fara gluten, fara lactoza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 banana plantain foarte coapta
2 oua
4 linguri de faina de migdale
1 lingurita de praf de copt
1 mana de afine
1 mana de nuci pecan sau nici autohtone
jumatate de lingurita de scortisoara
un sfert de lingurita de otet de cidru de mere (cateva picaturi)
un strop de sare

Un mic dejun, sau o gustare rapida si sanatoasa

  • 30 minute
  • Portii 5
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Pentru aceasta reteta trebuie sa folosesti o banana plantain cat mai coapta, aproape neagra.
In acest stadiu de coacere este mai cea mai dulce si nu va mai fi nevoie sa adaugi zahar. Daca totusi doresti ca aceste muffins sa fie mai dulci, poti sa adaugi putin sirop de agave.
In aceasta reteta am folosit nuci pecan si cateva afine si coacaze proaspete. Insa poti sa faci aceste muffins simple, sau sa auagi alte ingrediente precum merisoare, stafide, migdale, fistic, etc.
Daca cumperi banana plantain verde, pastreaz-o la temperatura camerei pana devine galbena si apoi se innegreste, semn ca este foarte coapta.
Daca vrei sa afli mai multe despre bananele plantain sau bananele de gatiti, citeste acest articol

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata).

2
Gata

Pentru a curata banana plantain taie mai intai capetele. Apoi taie de-a lungul a doua nervuri si trage coaja incepand dintr-un capat. Zdrobeste banana cu furculita sau cu ajutorul unui blender.

3
Gata

Amesteca banana zdrobita cu ouale si amesteca pana se omegenizeaza. Apoi adauga faina de migdale, praful de copt, scortisoara, praful de sare si otetul de cidru de mere si amesteca bine. Dupa ce obtii un amestec omogen adauga nucile tocate grosier si afinele si amesteca pana se incorporeaza si aceste ingrediente.

4
Gata

Unge tava de muffins cu putin ulei de cocos. Distribuie amestecul obtinut in cupele de muffins. Umple cam doua treimi din fiecare cupa de muffins. Poti sa mai pui pe deasupra cate o jumatate de nuca sau fructe
Da tava la cuptor timp de 15-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Loulou

previous
Salata de vinete cu ardei copti si feta
next
Ficatei de pui cu sos de rodii
previous
Salata de vinete cu ardei copti si feta
next
Ficatei de pui cu sos de rodii

Add Your Comment