Ingredients
- 1 banana plantain foarte coapta
- 2 oua
- 4 linguri de faina de migdale
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 mana de afine
- 1 mana de nuci pecan sau nici autohtone
- jumatate de lingurita de scortisoara
- un sfert de lingurita de otet de cidru de mere (cateva picaturi)
- un strop de sare
Instructiuni
Pentru aceasta reteta trebuie sa folosesti o banana plantain cat mai coapta, aproape neagra.
In acest stadiu de coacere este mai cea mai dulce si nu va mai fi nevoie sa adaugi zahar. Daca totusi doresti ca aceste muffins sa fie mai dulci, poti sa adaugi putin sirop de agave.
In aceasta reteta am folosit nuci pecan si cateva afine si coacaze proaspete. Insa poti sa faci aceste muffins simple, sau sa auagi alte ingrediente precum merisoare, stafide, migdale, fistic, etc.
Daca cumperi banana plantain verde, pastreaz-o la temperatura camerei pana devine galbena si apoi se innegreste, semn ca este foarte coapta.
Daca vrei sa afli mai multe despre bananele plantain sau bananele de gatiti, citeste acest articol
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata). |
2 Gata | |
3 Gata | Amesteca banana zdrobita cu ouale si amesteca pana se omegenizeaza. Apoi adauga faina de migdale, praful de copt, scortisoara, praful de sare si otetul de cidru de mere si amesteca bine. Dupa ce obtii un amestec omogen adauga nucile tocate grosier si afinele si amesteca pana se incorporeaza si aceste ingrediente. |
4 Gata |