Ingredients
Pentru aluat
- 250 g faina (poate fi si faina integrala)
- 125 g unt
- 1 galbenus
- sare
- cateva linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
- 450 g rosii cherry
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei de masline
- 50 g unt
- 3 crengute de cimbru
- 4 lingurite de miere
- 4 lingurite de otet balsamic
- sare
- piper
Instructiuni
Aceste mini-tarte Tatin cu rosii cherry sunt delicioase si foarte simplu de preparat.
Sucul lasat de rosii, parfumat cu cimbru si busuioc, se potriveste perfect cu crusta crocanta. Gustul dulce-acrisor al rosiilor se potriveste perfect cu mierea si otetul balsamic si gustul dulceag al cepei. Totul se combina perfect.
Poti prepara aceasta tarta folosind aluatul de tarta din aceasta tarta, sau poti folosi un aluat foietaj gata cumparat. E mai bine sa prepari totul in casa pentru ca ai control total asupra ingredientelor, insa daca te grabesti poti apela si la solutii rapide.
Poti servi aceasta tarta la pranz sau cina, alaturi de o salata, dar si ca parte dintr-un bufet la o petrecere.
Poti prepara si o tarta intr-o tava mare, pe care sa o feliezi apoi.
Etape
1 Gata | Daca ai ales sa prepari aluatul in casa aceasta va fi prima etapa. |
2 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Scoate aluatul din frigider si lasa-l cateva minute la temperatura camerei pentru a putea fi mai usor de intins. |
7 Gata |