Tarte Tatin cu rosii cherry

Tarte Tatin cu rosii cherry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru aluat
250 g faina (poate fi si faina integrala)
125 g unt
1 galbenus
sare
cateva linguri de apa foarte rece
Pentru umplutura
450 g rosii cherry
1 ceapa
1 lingura ulei de masline
50 g unt
3 crengute de cimbru
4 lingurite de miere
4 lingurite de otet balsamic
sare
piper

Dulceata rosiilor cherry este perfect scoasa in evidenta de aceste mini-tarte

  • 50 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Instructiuni

Aceste mini-tarte Tatin cu rosii cherry sunt delicioase si foarte simplu de preparat.
Sucul lasat de rosii, parfumat cu cimbru si busuioc, se potriveste perfect cu crusta crocanta. Gustul dulce-acrisor al rosiilor se potriveste perfect cu mierea si otetul balsamic si gustul dulceag al cepei. Totul se combina perfect.
Poti prepara aceasta tarta folosind aluatul de tarta din aceasta tarta, sau poti folosi un aluat foietaj gata cumparat. E mai bine sa prepari totul in casa pentru ca ai control total asupra ingredientelor, insa daca te grabesti poti apela si la solutii rapide.
Poti servi aceasta tarta la pranz sau cina, alaturi de o salata, dar si ca parte dintr-un bufet la o petrecere.
Poti prepara si o tarta intr-o tava mare, pe care sa o feliezi apoi.

Etape

1
Gata

Daca ai ales sa prepari aluatul in casa aceasta va fi prima etapa.
Pentru aluat, pune intr-un bol faina si sarea. Adauga untul taiat cubulete si galbenusul de ou si amesteca bine pana cand obtii niste firmituri. Adauga 1 lingura de apa foarte rece si framanta pana cand aluatul se leaga. Daca este necesar mai adauga apa. Acopera aluatul cu folie alimentara si pune-l la frigider pentru 30 de minute.

2
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).

3
Gata

Spala si usuca rosiile cherry.
Distribuie rosiile in 4 sau 6 vase individuale cu diametrul de 10-12 cm. distribuie mierea, untul si otetul balsamic in vase, peste rosiile cherry. Baga vasele la cuptor timp de 5-8 minute, pana cand rosiile incep sa crape.

4
Gata

Cat timp rosiile sunt in cuptor curata ceapa si toac-o marunt.
Pune o tigaie pe foc mediu si adauga o lingura de ulei de masline. Caleste ceapa pana cand se inmoaie.

5
Gata

Scoate rosiile din cuptor si repartizeaza ceapa sotata in toate vasele. Presara frunze de cimbru, sare si piper.

6
Gata

Scoate aluatul din frigider si lasa-l cateva minute la temperatura camerei pentru a putea fi mai usor de intins.
Presara suprafata de lucru si sucitorul cu faina si intinde o foaie groasa de 3 mm. Taie discuri de marimea formelor de tarta. Aseaza discurile de aluat in fiecare forma de tarta avand grija sa impingi marginile catre fundul tavii. Inteapa aluatul cu ajutorul unei scobitori sau a unei fruculite pentru a permite aburilor sa iasa in timpul coacerii. Coace tartele timp de 30 de minute.

7
Gata

Scoate tartele din forma cat sunt calde. Se pot servi alaturi de o salata verde.
Aceste tarte tatin cu rosii cherry sunt delicioase. Aluatul este crocant si se potriveste perfect cu rosiile coapte cu gust dulceag.

Loulou

previous
Placintele cu ricotta si sparanghel
next
Sirop de cirese
previous
Placintele cu ricotta si sparanghel
next
Sirop de cirese

Add Your Comment