Mini tarte cu rubarba

Mini tarte cu rubarba

Ingrediente

Portii
Pentru crusta de tarta
200 g faina
100 g unt
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare
apa foarte rece
Pentru umplutura
4-5 tije de rubarba
250 g smantana
120 g faina de migdale
2 oua
100 g zahar
unt pentru uns formele de tarta

Un desert destul de meticulos, dar eforturile sunt recompensate de un aspect si de un gust deosebit

  • 1 ora si 20 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru crusta de tarta

  • Pentru umplutura

Modul de preparare

Daca nu aveti forme de mini tarte sau daca nu aveti rabdare sa coaceti aceste mini tarte, puteti face o singura tarta, mare. Aceasta reteta este la fel de buna si cu fructe: capsuni, afine, piersici, etc, dar si cu fructe conbinate cu bucatele de rubarba.

1
Gata

Pentru aluat, puneti intr-un bol faina, sarea si coaja de lamaie. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine pana cand obiteti niste firmituri. Adaugati 2 linguri de apa foarte rece si framantati pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adaugati apa. Inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute.

2
Gata

Se spala rubarba si se taie capetele tijelor. Se indeparteaza partea lemnoasa introducand cutitul usor oblic la baza tijei si tragand de-a lungul acesteia. Rubarba se taie apoi in bucati, sau, daca aveti rabdare, puteti sa o taiati fasii cu ajutorul unui peeler.
Puneti rubarba intr-un castron si presarati peste ea 40 g zahar.

3
Gata

Se incinge cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).
Se scoate aluatul din frigider. Ungeti cu unt formele de tarta.
Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina cu ajutorul unui sucitor. Taiati aluatul la dimensiunea formelor de tartă apasand cu forma de tarta intoarsa cu fata in jos pe foaia de aluat. Apoi asezati aluatul in forma unsa cu unt. Puneti formele cu aluat pentru inca 15-20 de minute la frigider.

4
Gata

Intepati usor aluatul cu o furculita, apoi asezati foaie de copt si umpleti mini tartele cu boabe de fasole sau orez. Se introduc tartele pentru 10 minute la cuptor, apoi se scot se indeparteaza boabele si foaia de copt se se mai lasa inca 5-10 minute.

5
Gata

Cat crustele de tarta sunt in cuptor, amestecati intr-un bol ouale impreuna cu 60 g de zahar pana se topeste zaharul. Se incorporeaza apoi smantana iar la final adaugati faina de migdale si omogenizati bine.

6
Gata

Repartizati amestecul obtinut in mod egal in fiecare mini tarta (2-3 linguri, in fuctie de marimea tartei), apoi presarati deasupra bucatile de rubarba. Daca ati taiat rubarba fasii, puneti-le in tarta sub forma de rulouri. Acesta este o operatiune mai meticuloasa, insa aspectul final este spectaculos.
Puneti tartele in cuptor pentru 20 de minute pana cand se coace compozitia.

inapoi
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac
inainte
Salata de vinete cu iaurt si nuci – reteta persana
previous
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac
next
Salata de vinete cu iaurt si nuci – reteta persana

Add Your Comment