Ingredients
-
Pentru crusta de tarta
-
200 g faina
-
100 g unt
-
coaja rasa de la o lamaie
-
un praf de sare
-
apa foarte rece
-
Pentru umplutura
-
4-5 tije de rubarba
-
250 g smantana
-
120 g faina de migdale
-
2 oua
-
100 g zahar
-
unt pentru uns formele de tarta
Instructiuni
Daca nu aveti forme de mini tarte sau daca nu aveti rabdare sa coaceti aceste mini tarte, puteti face o singura tarta, mare. Aceasta reteta este la fel de buna si cu fructe: capsuni, afine, piersici, etc, dar si cu fructe conbinate cu bucatele de rubarba.
Etape
1
Gata
|
Pentru aluat, puneti intr-un bol faina, sarea si coaja de lamaie. Adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine pana cand obiteti niste firmituri. Adaugati 2 linguri de apa foarte rece si framantati pana cand aluatul se incheaga. Daca este necesar mai adaugati apa. Inveliti aluatul in folie alimentara si puneti-l la frigider pentru 30 de minute. |
2
Gata
|
Se spala rubarba si se taie capetele tijelor. Se indeparteaza partea lemnoasa introducand cutitul usor oblic la baza tijei si tragand de-a lungul acesteia. Rubarba se taie apoi in bucati, sau, daca aveti rabdare, puteti sa o taiati fasii cu ajutorul unui peeler. |
3
Gata
|
Se incinge cuptorul la 180°C (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
Cat crustele de tarta sunt in cuptor, amestecati intr-un bol ouale impreuna cu 60 g de zahar pana se topeste zaharul. Se incorporeaza apoi smantana iar la final adaugati faina de migdale si omogenizati bine. |
6
Gata
|
Repartizati amestecul obtinut in mod egal in fiecare mini tarta (2-3 linguri, in fuctie de marimea tartei), apoi presarati deasupra bucatile de rubarba. Daca ati taiat rubarba fasii, puneti-le in tarta sub forma de rulouri. Acesta este o operatiune mai meticuloasa, insa aspectul final este spectaculos. |
7
Gata
|