Ingredients
- 500 g urzici
- 100 g spanac
- 2 legaturi de stevie
- 1 legatura de mangold (poti inlocui cu spanac)
- 1 legatura de leurda
- 1 legatura de ceapa verde + o ceapa mica sau 2 legaturi de ceapa verde
- 3-4 catei de usturoi
- 2 linguri de pasata de rosii
- 2 linguri de ulei
- o legatura mica de patrunjel verde
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Mancarica asta de verdeturi de primavara se poate face doar cu urzici, doar cu spanac, sau doar cu stevie. Eu insa, am facut o super combinatie: am pus cam toate verdeturile pe care le gasesti primavara in piata.
Am folosit urzici, spanac, stevie, leurda, mangold, cepa verde si am avut si cateva kale. Poti folosi oricare din aceste verdeturi, dupa plac.
Stiu ca acesta mancarica se face de obicei cu faina, insa cu riscul de a nu a avea un sos cremos nu am folosit faina. I schimb, am adaugat niste pasata de rosii. Usturoiul l-am adaugat la final, pentru a nu-si pierde gustul.
A mers de minune alaturi de mamaliga calda.
Merita incercata aceasta mancarica cu amestecuri de verdeturi, pentru ca fiecare tip de frunza vine cu gustul si savoarea ei,
Este o mancarica bogate in fibre, vitamine si minerale de care ai nevoie primavara.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Pune o oala cu apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe adauga urzicile. Lasa-le sa fiarba 5-7 minute. Scurge apa, dar pastreaza o cana de apa in care au fiert urzicile. Clateste urzicile cu apa rece si pune-le la scurs intr-o sita. |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata |