Mancarica de verdeturi de primavara – de post

Mancarica de verdeturi de primavara – de post

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 g urzici
100 g spanac
2 legaturi de stevie
1 legatura de mangold (poti inlocui cu spanac)
1 legatura de leurda
1 legatura de ceapa verde + o ceapa mica sau 2 legaturi de ceapa verde
3-4 catei de usturoi
2 linguri de pasata de rosii
2 linguri de ulei
o legatura mica de patrunjel verde
sare
piper proaspat macinat

Toate darurile primaverii intr-o farfurie gustoasa si sanatoasa

  • 35 miunte
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Mancarica asta de verdeturi de primavara se poate face doar cu urzici, doar cu spanac, sau doar cu stevie. Eu insa, am facut o super combinatie: am pus cam toate verdeturile pe care le gasesti primavara in piata.
Am folosit urzici, spanac, stevie, leurda, mangold, cepa verde si am avut si cateva kale. Poti folosi oricare din aceste verdeturi, dupa plac.
Stiu ca acesta mancarica se face de obicei cu faina, insa cu riscul de a nu a avea un sos cremos nu am folosit faina. I schimb, am adaugat niste pasata de rosii. Usturoiul l-am adaugat la final, pentru a nu-si pierde gustul.
A mers de minune alaturi de mamaliga calda.

Merita incercata aceasta mancarica cu amestecuri de verdeturi, pentru ca fiecare tip de frunza vine cu gustul si savoarea ei,
Este o mancarica bogate in fibre, vitamine si minerale de care ai nevoie primavara.

Etape

1
Gata

Curata si spala toate frunzele.

2
Gata

Pune o oala cu apa cu sare la fiert. Cand apa fierbe adauga urzicile. Lasa-le sa fiarba 5-7 minute. Scurge apa, dar pastreaza o cana de apa in care au fiert urzicile. Clateste urzicile cu apa rece si pune-le la scurs intr-o sita.
Daca folosesti un spanac si stevie mai mature, opareste si frunzele de spanac si stevie in acelasi fel. Eu am avut un spanac baby si stevie foarte tanara si fregeda, care nu au frunzele amare, deci nu a fost nevoie de aceasta etapa.

3
Gata

Taie ceapa verde rondele, iar daca folosesti ceapa urcata toac-o marunt. Intr-o tigaie incapatoare pune doua linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins adauga ceapa. Caleste cateva minute pana cand ceapa se inmoaie.

4
Gata

Scoate nervurile de la frunzele de stevie si de mangold. Toaca in fasii toate frunzele, inclusiv cele de spanac si leurda.
Scurge bine urzicile si toaca-le si pe ele.

5
Gata

Adauga frunzele de spanac, stevie, leurda si mangold peste ceapa. Adauga un praf de sare si amesteca pana cand frunzele se inmoaie.
Dupa ce frunzele s-au inmuiat, adauga si urzicile tocate. Adauga o cana din apa in care au fiert urzicile, sau o cana de apa sau supa de legume.

6
Gata

Adauga pasata de rosii peste frunze, asezoneaza cu sare si piper si lasa sa se gateasca la foc mediu pana cand toate frunzele sunt fierte, dar nu si-au pierdut culoarea verde.

7
Gata

Toaca marunt usturoiul. Cand frunzele sunt fierte adauga usturoiul, mai fierbe un minut si ia vasul de pe foc.
Presara patrunjel verde tocat.

8
Gata

Aceasta mancarica de verdeturi de primavara merge de minune alaturi de mamaliga calda. Daca nu tii post poti sa servesti cu un ou ochi sau ou posat.

Loulou

previous
Friptura de conopida – reteta de post (vegana)
next
Petale de magnolie murate
previous
Friptura de conopida – reteta de post (vegana)
next
Petale de magnolie murate

Add Your Comment