Mancarica din boabe noi (proaspete) de fasole

Mancarica din boabe noi (proaspete) de fasole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 g de boabe proaspete de fasole
1 ceapa
1/2 ardei gras
o cana de suc de rosii
2 linguri de ulei
2 crengute de cimbru
sare
piper

Gustul copilariei in cea mai buna mancarica de fasole.

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Boabele noi, sau proaspete de fasole sunt boabele de fasole mature, proaspat scoase din pastaie, neuscate inca. Mama si bunica le spunea bobi, mnacarica de bobi, fara a confunda cu fasolea bob, despre care poti citi mai multe aici

Boabele noi de fasole se fierb mult mai usor usor si se digera mai usor. Mie mi se pare ca au un gust mai bogat.
Aceasta este reteta mamei, acesta este gstul copilariei mele. Aceasta mancarica merge de minune cu salata de ardei copti sau cu castraveti murati.

Etape

1
Gata

Daca ai norocul sa gasesti pastai de fasole prima etapa este sa le desfaci pentru a scoate boabele, Se procedeaza ca la pastaile de mazare.

2
Gata

Pregatste apoi celelalte ingrediente. Toaca marunt ceapa si ardeiul.

3
Gata

Pune o cratita pe foc mediu si adauga 2 linguri de ulei. Mama foloseste ulei de floarea soarelui, eu as folosi ulei de masline.
Adauga ceapa si ardeiul. Eu as sota usor pana ceapa devine translucida. Mama insa adauga o jumatate de cana de apa, pune capacul si lasa ca ceapa si ardeiul sa se gateasca inabusit pana se inmoaie legumele.

4
Gata

Dupa ce se inmoaie ceapa si ardeiul adauga boabele de fasole apoi adauga apa cat sa acopere boabele. Pune si crengutele de cimbru peste fasole, apoi acopera cu capac si lasa sa fiarba inabusit pe foc mediu.
Daca este necesar mai adauga apa.

5
Gata

Cand fasolea este fiarta adauga sucul de rosii. Asezoneaza cu sare si piper si mai lasa sa fiarba inca cateva minute.
Aceasta mancarica din boabe noi (proaspete) de fasole este delicioasa alaturi de o salata de ardei copti sau de castraveti murati

Loulou

previous
Tarta cu smochine, branza de capra si cimbru
previous
Tarta cu smochine, branza de capra si cimbru

Add Your Comment