Ingredients
- 500 g de boabe proaspete de fasole
- 1 ceapa
- 1/2 ardei gras
- o cana de suc de rosii
- 2 linguri de ulei
- 2 crengute de cimbru
- sare
- piper
Instructiuni
Boabele noi, sau proaspete de fasole sunt boabele de fasole mature, proaspat scoase din pastaie, neuscate inca. Mama si bunica le spunea bobi, mnacarica de bobi, fara a confunda cu fasolea bob, despre care poti citi mai multe aici
Boabele noi de fasole se fierb mult mai usor usor si se digera mai usor. Mie mi se pare ca au un gust mai bogat.
Aceasta este reteta mamei, acesta este gstul copilariei mele. Aceasta mancarica merge de minune cu salata de ardei copti sau cu castraveti murati.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | Pune o cratita pe foc mediu si adauga 2 linguri de ulei. Mama foloseste ulei de floarea soarelui, eu as folosi ulei de masline. |
4 Gata | |
5 Gata |