Ingrediente
-
400 g galbiori
-
200 ml smantana (puteti folosi smantana fermentata sau smantana dulce, pentru gatit)
-
2 linguri de ulei de floarea soarelui
-
2 catei de usturoi
-
o ceapa mica
-
o jumatate de ardei gras
-
o legatura mica de marar
-
sare
-
piper
Modul de preparare
Astazi, mergand in piata cu speranta ca voi avea noroc sa gasesc fragi si zmeura de padure, am avut placuta surpriza sa gasesc si o gramajoara de galbiori si painisoare, printre care era ratacit si un hrib. Primul gand a fost sa le gatesc cu smantana.
Acesta mancarica se poate gati cu orice fel de ciuperci de padure. Daca nu aveti ciuperci de padure, puteti gati aceasta mancare si cu ciuperci de cultura.
1
Gata
|
|
2
Gata
|
Curatati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati-le marunt. |
3
Gata
|
Se adauga galbiorii si se lasa sa fiarba pana cand scade apa pe care o lasa acestia. |
4
Gata
|
Se adauga smantana si se lasa sa mai dea cateva minute in clocot. |
5
Gata
|
Se asezoneara cu sare si piper dupa gust. Se ia mancarica de pe foc si se adauga mararul tocat. |