Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

Ingrediente

Portii
400 g galbiori
200 ml smantana (puteti folosi smantana fermentata sau smantana dulce, pentru gatit)
2 linguri de ulei de floarea soarelui
2 catei de usturoi
o ceapa mica
o jumatate de ardei gras
o legatura mica de marar
sare
piper

Ciupercile de padure au o savoare aparte. Dar dintre toate, galbiorii cuprind in gustul lor toata esenta padurii.

  • 45 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Astazi, mergand in piata cu speranta ca voi avea noroc sa gasesc fragi si zmeura de padure, am avut placuta surpriza sa gasesc si o gramajoara de galbiori si painisoare, printre care era ratacit si un hrib. Primul gand a fost sa le gatesc cu smantana.
Acesta mancarica se poate gati cu orice fel de ciuperci de padure. Daca nu aveti ciuperci de padure, puteti gati aceasta mancare si cu ciuperci de cultura.

1
Gata

Clatiti ciupercile rapid sub jet de apa (in mod normal ciupercile nu se spala, ci se curata cu o perie. Daca insa sunt pline de noroi, fiind culese dupa ploaie, se spala rapid, sub jet de apa si nu se lasa intr-un vas cu apa). Taiati cupercile daca sunt mari sau lasati-le intregi daca sunt micute.

2
Gata

Curatati ceapa, ardeiul si usturoiul si taiati-le marunt.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie si puneti ceapa, ardeiul si usturoiul. Se soteaza cateva minute pana cand ceapa devine translucida.

3
Gata

Se adauga galbiorii si se lasa sa fiarba pana cand scade apa pe care o lasa acestia.

4
Gata

Se adauga smantana si se lasa sa mai dea cateva minute in clocot.

5
Gata

Se asezoneara cu sare si piper dupa gust. Se ia mancarica de pe foc si se adauga mararul tocat.
Aceasta mancarica este delicioasa servita cu mamaliga calda.

inapoi
Pate de ciuperci
inainte
Supa de morcovi cu ghimbir si smantana
previous
Pate de ciuperci
next
Supa de morcovi cu ghimbir si smantana

Add Your Comment