Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
400 g galbiori
200 ml smantana (puteti folosi smantana fermentata sau smantana dulce, pentru gatit)
2 linguri de ulei de floarea soarelui
2 catei de usturoi
o ceapa mica
o jumatate de ardei gras
o legatura mica de marar
sare
piper

Acesta mancarica se poate gati cu orice fel de ciuperci. Este delicioasa servita cu mamaliga calda.

  • 45 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acesta mancarica se poate gati cu orice fel de ciuperci de padure. Daca nu ai ciuperci de padure, poti gati aceasta mancare si cu ciuperci de cultura.

Ciupercile de padure au o savoare aparte. Dar dintre toate, galbiorii cuprind in gustul lor toata esenta padurii si dau o savoare aparte acestui fel de mancare.

Etape

1
Gata

Clateste ciupercile rapid sub jet de apa (in mod normal ciupercile nu se spala, ci se curata cu o perie. Daca insa sunt pline de noroi, fiind culese dupa ploaie, se spala rapid, sub jet de apa si nu se lasa intr-un vas cu apa). Taie cupercile daca sunt mari sau lasa-le intregi daca sunt micute.

2
Gata

Curata ceapa, ardeiul si usturoiul si taia-le marunt.
Pune uleiul la incins intr-o tigaie si adauga ceapa, ardeiul si usturoiul. Se soteaza cateva minute pana cand ceapa devine translucida.

3
Gata

Adauga galbiorii si lasa sa fiarba pana cand scade apa pe care o lasa acestia.

4
Gata

Se adauga smantana si se lasa sa mai dea cateva minute in clocot.

5
Gata

Se asezoneara cu sare si piper dupa gust. Se ia mancarica de pe foc si se adauga mararul tocat.
Aceasta mancarica este delicioasa servita cu mamaliga calda.

Loulou

previous
Rulada din dovlecei cu crema de branza si ardei copti
next
Tarta cu smochine, branza de capra, nuci si cimbru
previous
Rulada din dovlecei cu crema de branza si ardei copti
next
Tarta cu smochine, branza de capra, nuci si cimbru

Add Your Comment