Mancare de mazare cu smantana si menta

Mancare de mazare cu smantana si menta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
800 g mazare
3 morcovi tineri
1 ceapa
1 lingura ulei de masline
1 lingura de unt
100 ml smantana lichida
o mana de frunze de menta

O reteta inspirata de Nicolai Tand, o alternativa delicioasa la mancarica de mazare cu sos de rosii.

  • 40 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta mancare delicioasa poate fi preparata atat cu mazare proaspata cat si cu mazare congelata.

Etape

1
Gata

Se curata mazarea (daca aveti mazare proaspata), morcovii si ceapa.

2
Gata

Se pune apa cu sare la fiert, iar cand apa fierbe puneti mazarea si morcovii taiati rondele.

3
Gata

Intr-o tigaie puneti ulei de masline si caliti la foc mic ceapa taiata marunt. Adaugati si jumatate din cantitatea de unt, dar sotati ceapa la foc incet pana devine translucida, nu trebuie sa prinda culoare.

4
Gata

Dupa ce s-a fiert mazarea scurgeti apa si puneti mazarea si morcovul peste ceapa. Tot acum adaugati si smantana si asezonati cu sare si piper. Puneti si untul ramas si mai lasati sa fiarba cateva minute.
Luati vasul de pe foc si adaugati menta tocata marunt.

Loulou

previous
Salata cu muguri de brad si legume de primavara
next
Salata de fasole verde cu usturoi copt
previous
Salata cu muguri de brad si legume de primavara
next
Salata de fasole verde cu usturoi copt

Add Your Comment