Mancare de mazare cu smantana si menta

Mancare de mazare cu smantana si menta

Ingrediente

Portii
800 g mazare
3 morcovi tineri
1 ceapa
1 lingura ulei de masline
1 lingura de unt
100 ml smantana lichida
o mana de frunze de menta

O reteta inspirata de Nicolai Tand, o alternativa delicioasa la mancarica de mazare cu sos de rosii.

  • 40 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Aceasta mancare delicioasa poate fi preparata atat cu mazare proaspata cat si cu mazare congelata.

1
Gata

Se curata mazarea (daca aveti mazare proaspata), morcovii si ceapa.

2
Gata

Se pune apa cu sare la fiert, iar cand apa fierbe puneti mazarea si morcovii taiati rondele.

3
Gata

Intr-o tigaie puneti ulei de masline si caliti la foc mic ceapa taiata marunt. Adaugati si jumatate din cantitatea de unt, dar sotati ceapa la foc incet pana devine translucida, nu trebuie sa prinda culoare.

4
Gata

Dupa ce s-a fiert mazarea scurgeti apa si puneti mazarea si morcovul peste ceapa. Tot acum adaugati si smantana si asezonati cu sare si piper. Puneti si untul ramas si mai lasati sa fiarba cateva minute.
Luati vasul de pe foc si adaugati menta tocata marunt.

inapoi
Clatite cu flori de salcam
inainte
Tarta cu branza dulce si capsuni
previous
Clatite cu flori de salcam
next
Tarta cu branza dulce si capsuni

Add Your Comment