Ingredients
- 100 ml alcool de 40 de grade sau vodka
- 100 g de zahar
- 2 cani mari de flori de liliac (cam 100 de g de flori)
- 3-4 afine sau coacaze negre
Instructiuni
Florile de liliac au o aroma suava, pe care o poti extrage intr-un lichior.
Daca vrei sa obtii o culoare frumoasa poti sa pui si cateva fructe de afine sau coacaze. Florile de liliac nu dau suficienta culoare lichiorului.
Il poti folosi in cocktailuri sau prajituri.
Etape
1 Gata | Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile sub jet de apa. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumperi de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli. |
2 Gata | |
3 Gata | Intr-un borcan (eventual inchis la culoare) adauga o cana de flori de liliac. Adauga zaharul, apoi toarna deasupra alcoolul. Amesteca bine si lasa la loc intunecat si racoros. Eu l-am bagat in frigider. |
4 Gata |