Lichior din flori de liliac

Lichior din flori de liliac

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
100 ml alcool de 40 de grade sau vodka
100 g de zahar
2 cani mari de flori de liliac (cam 100 de g de flori)
3-4 afine sau coacaze negre

Un lichior fin, care pastreaza aroma diafana a florilor de liliac

  • 2 saptamani
  • Portii 50
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Florile de liliac au o aroma suava, pe care o poti extrage intr-un lichior.
Daca vrei sa obtii o culoare frumoasa poti sa pui si cateva fructe de afine sau coacaze. Florile de liliac nu dau suficienta culoare lichiorului.
Il poti folosi in cocktailuri sau prajituri.

Etape

1
Gata

Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile sub jet de apa. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumperi de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli.
Lasa-le intr-o sita sa se scurga si sa se usuce bine.

2
Gata

Indeparteaza florile de pe codite. Avem nevoie doar de flori in aceasta reteta.

3
Gata

Intr-un borcan (eventual inchis la culoare) adauga o cana de flori de liliac. Adauga zaharul, apoi toarna deasupra alcoolul. Amesteca bine si lasa la loc intunecat si racoros. Eu l-am bagat in frigider.
A doua zi mai adauga inca o cana de flori soc si amesteca din nou.
Se pastreaza intr-un loc racoros, timp de cel putin 2 saptamani, maxim o luna, amestecand la cateva zile.

4
Gata

Eu am filtrat lichiorul printr-un filtru de cafea, dar se poate strecura si printr-o panza fina.
Se pastreaza in recipiente de sticla.
Eu folosesc lichiorul din flori de liliac in cocktailuri sau prajituri.

Loulou

previous
Biscuiti cu flori de liliac
next
Drob de pui cu ciuperci
previous
Biscuiti cu flori de liliac
next
Drob de pui cu ciuperci

Add Your Comment