Lichior de soc

0 0
Lichior de soc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
50 ml vodka sau alcool alimentar 40%
10 inflorescente de soc
150 g zahar
coaja rasa de la o lamaie

Un lichior special ce pastreaza aroma deosebita a florilor de soc

  • 2 saptamani
  • Serves 500
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Eu am obtinut un lichior de culoarea coniacului pentru ca am folosit zahar brun. Daca folositi zahar normal veti obtine un lichior galben-auriu foarte frumos.

Steps

1
Done

Scuturati bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca culegeti florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatiti, insa daca le cumparati de la piata si nu stiti de unde au fost culese, este indicat sa le spalati.
Idepartati florile de pe codite. puneti florile intr-un borcan care se poate inchide ermetic.

2
Done

Adaugati zaharul, coaja rasa de lamaie (spalati bine lamaia cu apa calda. Ideal este sa folositi lamai netratate). Turnati vodka peste flori. Inchideti borcanul ermetic si agitati bine.
Se pastreaza intr-un loc racoros, timp de cel putin 2 saptamani, maxim o luna, amestecand la cateva zile.
Se strecoara lichiorul printr-o panza fina si se pastreaza in recipiente de sticla.
Are o aroma deosebita. Acest lichior poate fi folosit si la prajituri.

Loulou

previous
Salata de cartofi noi cu marar si bacon
next
Sirop de soc
previous
Salata de cartofi noi cu marar si bacon
next
Sirop de soc

Add Your Comment