Lichior de soc

Lichior de soc

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
50 ml vodka sau alcool alimentar 40%
10 inflorescente de soc
150 g zahar
coaja rasa de la o lamaie

Un lichior special ce pastreaza aroma deosebita a florilor de soc

  • 2 saptamani
  • Portii 500
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Lichiorul de soc este cea mai buna metoda de a pastra aroma socului peste an

Daca vrei sa obtii un lichior de culoarea coniacului poti foli zahar brun. Daca folositi zahar normal veti obtine un lichior galben-auriu foarte frumos.

Etape

1
Gata

Scutura bine florile pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Se clatesc florile de soc sub jet de apa. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumperi de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli.
Ideparteaza florile de pe codite si pune florile intr-un borcan care se poate inchide ermetic.

2
Gata

Adauga zaharul, coaja rasa de lamaie (spala bine lamaia cu apa calda. Ideal este sa folosesti lamai netratate). Toarna alcoolul peste flori. Inchide borcanul ermetic si agita bine.
Se pastreaza intr-un loc racoros, timp de cel putin 2 saptamani, maxim o luna, amestecand la cateva zile.
Se strecoara lichiorul printr-o panza fina si se pastreaza in recipiente de sticla.
Are o aroma deosebita. Acest lichior poate fi folosit si la prajituri.

Loulou

previous
Limonada cu flori de soc si petale de bujori
next
Tiramisu cu capsune si soc
previous
Limonada cu flori de soc si petale de bujori
next
Tiramisu cu capsune si soc

Add Your Comment