Legume coapte cu mamaliga

Legume coapte cu mamaliga

Ingrediente

Portii
2 dovlecei mari (aproximativ 300 g)
2 cepe rosii mari
2 ardei grasi (eventual de culori diferite)
o vanata mare
o lingura de seminte de chimen
2 lingurite de seminte de coriandru
1 ardei iute sau o lingurita de fulgi de chilli uscati
2 linguri de ulei de masline
2 catei de usturoi
2 linguri de otet din vin rosu
250 g malai
200 g branza fetta
o mana de busuioc proaspat sau patrunjel verde
50 g miez de nuca
sare
piper

O reteta usoara, ideala pentru o diata bogata in legume

  • 45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Puteti alege amestecul de legume care va place. Puteti inlocui vanata cu dovleac placintar, sau puteti adauga si alte legume.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 220 grade C (temperatura mare - treapta 7 la cuptorul cu gaz).

2
Gata

Puneti toate condimentele intr-un mojar (chimenul, coriandrul, ardeiul iute, usturoiul, sare, piper). Maruntiti si amestecati bine.

3
Gata

Spalati legumele si taiati-le in bucati mari. Amestecati legumele intr-un bol impreuna cu condimentele si uleiul de masline.
In tava de la aragaz se pune hartie de copt. Se pun legumele in tava. Se coc legumele timp de 30 minute sau pana devin aurii si moi.
Dupa ce sunt gata se stropesc legumele cu otet.

4
Gata

In timp ce se coc legumele pregatiti mamaliga. Puteti la fiert un litru de apa cu un praf de sare. Adaugati incet malaiul si amestecati continuu. Lasati sa fiarba timp de 10 minute sau pana cand este fiert malaiul. La final adaugati 125 g branza fetta si jumatate din busuiocul (sau patrunjelul) tocat marunt.

5
Gata

Intr-o tigaie antiaderenta prajiti usor nucile. Dupa ce s-au prajit frecati-le usor intre palme pentru a indeparta coaja subtire.

6
Gata

Legumele se servesc alaturi de mamaliga, peste care se presara nucile prajite, branza fetta si busuioc sau patrunjel proaspat tocat.

inapoi
Cartofi gratinati cu branza si mangold
inainte
Salata de fasole cu ceapa rosie si crutoane
previous
Cartofi gratinati cu branza si mangold
next
Salata de fasole cu ceapa rosie si crutoane

Add Your Comment