Ingredients
- 2 dovlecei mari (aproximativ 300 g)
- 2 cepe rosii mari
- 2 ardei grasi (eventual de culori diferite)
- o vanata mare
- o lingura de seminte de chimen
- 2 lingurite de seminte de coriandru
- 1 ardei iute sau o lingurita de fulgi de chilli uscati
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de otet din vin rosu
- 250 g malai
- 200 g branza fetta
- o mana de busuioc proaspat sau patrunjel verde
- 50 g miez de nuca
- sare
- piper
Instructiuni
Puteti alege amestecul de legume care va place. Puteti inlocui vanata cu dovleac placintar, sau puteti adauga si alte legume.
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 220 grade C (temperatura mare - treapta 7 la cuptorul cu gaz). |
2 Gata | |
3 Gata | Spalati legumele si taiati-le in bucati mari. Amestecati legumele intr-un bol impreuna cu condimentele si uleiul de masline. |
4 Gata | In timp ce se coc legumele pregatiti mamaliga. Puteti la fiert un litru de apa cu un praf de sare. Adaugati incet malaiul si amestecati continuu. Lasati sa fiarba timp de 10 minute sau pana cand este fiert malaiul. La final adaugati 125 g branza fetta si jumatate din busuiocul (sau patrunjelul) tocat marunt. |
5 Gata | Intr-o tigaie antiaderenta prajiti usor nucile. Dupa ce s-au prajit frecati-le usor intre palme pentru a indeparta coaja subtire. |
6 Gata |