Hummus cu morcov copt si usturoi copt

Hummus cu morcov copt si usturoi copt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
o conserva de naut (400 g)
200 g morcov
3 capatani de usturoi
1 lingura tahini
2 linguri ulei de masline
zeama de la o lamaie
sare
piper

Morcovul si usturouiul copt ofera acestui humus o aroma deosebita

  • 50 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Morcovii se curata si se taie pe lungime.
La usturoi se curata partile care se desprind usor, dar capatanile de usturoi se lasa intregi. Se taie un fel de capac (cel mai bine mai aproape de baza) la fiecare capatana. Astfel, cand va fi copt, usturoiul va fi usor de scos din coaja.
Morcovii si usturoiul se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt.
Coaceti timp de 40 de minute sau pana cand morcovii si usturoiul devin moi.

2
Gata

Dupa coacere usturoiul devine cremos si e usor de scos din teaca doar apasand usor la baza catelului de usturoi.
Puneti usturoiul intr-un bol, alaturi de morcovii copti, naut, tahini si uleiul de masline
Pasati totul cu ajutorul unui blender.
Asezonati dupa gust cu sare si piper. Zeama de lamaie se adauga dupa gust.
Se serveste alaturi de couscous din conopda, a carui reteta o gasiti aici.

Loulou

previous
„Couscous” din conopida
next
Chiftelute din quinoa si kale cu pesto din kale
previous
„Couscous” din conopida
next
Chiftelute din quinoa si kale cu pesto din kale

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here