Ingredients
Pentru rosiile coapte
- 250 g rosii cherry
- 1 lingurita otet balsamic
- 1/2 lingurita de miere sau zahar brun
- 1 lingura ulei de masline
- cateva frunze de busuioc
- sare
- piper proaspat macinat
Pentru hummus
- 300 g naut fiert, bine scurs
- 2 linguri de pasta tahini
- zeama de la jumatate de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3-4 catei de usturoi
- cateva frunze de busuioc
- sare
- piper proaspat macinat
- 2-3 cuburi de gheata
Instructiuni
Am preparat aceasta reteta de hummus cu rosii cherry coapte pentru ca aveam multe rosii cherry si nu vroiam sa le mananc doar in salate.
Rosiile cherry, coapte cu ulei de masline, putin otet balsamic, un strop de zahar, ca sa balanseze aciditatea si busuioc pentru aroma, se combina perfect cu un preparat clasic, precum hummusul.
Pentru ca gusturile sa se imbine perfect am adaugat cateva frunze de busuioc si la hummus.
Am servit alaturi de niste crackers din dovlecel. Reteta va fi in curand pe site.
Daca mai vrei si alte idei inedite de retete cu rosii cherry, poti incerca Crumble cu rosii cherry si busuioc sau Tarte Tatin cu rosii cherry.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Intr-un blender sau robot de bucatarie adauga nautul, tahini, zeana de lamaie, cateva frunze de busuioc, usturoiul copt, ulei de masline, sare si piper si cuburile de gheata. Mixeaza pana cand obtii o pasta fina. Daca e necesar mai adauga ulei de masline, zeama de lamaie sau sare si piper dupa gust. |
5 Gata |