Hummus cu rosii cherry coapte

Hummus cu rosii cherry coapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru rosiile coapte
250 g rosii cherry
1 lingurita otet balsamic
1/2 lingurita de miere sau zahar brun
1 lingura ulei de masline
cateva frunze de busuioc
sare
piper proaspat macinat
Pentru hummus
300 g naut fiert, bine scurs
2 linguri de pasta tahini
zeama de la jumatate de lamaie
2 linguri de ulei de masline extravirgin
3-4 catei de usturoi
cateva frunze de busuioc
sare
piper proaspat macinat
2-3 cuburi de gheata

Un delicios aperitiv de vara

  • 35 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru rosiile coapte

  • Pentru hummus

Instructiuni

Am preparat aceasta reteta de hummus cu rosii cherry coapte pentru ca aveam multe rosii cherry si nu vroiam sa le mananc doar in salate.
Rosiile cherry, coapte cu ulei de masline, putin otet balsamic, un strop de zahar, ca sa balanseze aciditatea si busuioc pentru aroma, se combina perfect cu un preparat clasic, precum hummusul.
Pentru ca gusturile sa se imbine perfect am adaugat cateva frunze de busuioc si la hummus.

Am servit alaturi de niste crackers din dovlecel. Reteta va fi in curand pe site.

Daca mai vrei si alte idei inedite de retete cu rosii cherry, poti incerca Crumble cu rosii cherry si busuioc sau Tarte Tatin cu rosii cherry.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 190°C (treapta 5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata-mare).

2
Gata

Spala si scurge bine rosiile cherry.
Pune rosiile intr-o tava mica pentru cuptor. Adauga sare, piper, otet balsamic, zaharul, uleiul de masline si cetava frunze de busuioc.
Pune si cateii de usturoi la care ai taiat doar capetele, dar nu ii cureti de coaja.
Coace rosiile timp de 20-25 minute.

3
Gata

Dupa ce rosiile s-au copt, da usturoiul deoparte si scoate-l din coaja. Il vei folosi la prepararea hummusului.

4
Gata

Intr-un blender sau robot de bucatarie adauga nautul, tahini, zeana de lamaie, cateva frunze de busuioc, usturoiul copt, ulei de masline, sare si piper si cuburile de gheata. Mixeaza pana cand obtii o pasta fina. Daca e necesar mai adauga ulei de masline, zeama de lamaie sau sare si piper dupa gust.
Cuburile de gheata ajuta la obtinerea unei paste cat mai fine.

5
Gata

Aseaza hummusul pe o farfurie si pune rosiile cherry coapte pe deasupra. Decoreaza cu cateva frunze de busuioc proaspat.
Acest hummus cu rosii cherry coapte este bun cu paine proaspata, paine prajita, lipii sau crackers. Eu am avut niste crackers cu dovlecel.

Loulou

previous
Tarte cu fructe si plante aromatice
next
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
previous
Tarte cu fructe si plante aromatice
next
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline

Add Your Comment