Hummus cu dovlecel si fistic

Hummus cu dovlecel si fistic

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
250 g boabe de naut fierte
un dovlecel sau un zucchini mai micut, cam 250 g
40 g fistic curatat de coaja
1 catel de usturoi
1 mana de frunze de busuioc
3 linguri de ulei de masline
1 lingura zeama de lamaie
sare
piper proaspat macinat

Un aperitiv perfect pe timp de vara

  • 30 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta reteta este minunata pe timp de vara cand se gasesc dovlecei si zucchini din abundenta in piete. Dovlecelul confera un gust proaspat si o textura lejera.

In loc de tahini am apelat la fistic, care se combina perfect cu dovlecelul.

 

Etape

1
Gata

Spala dovlecelul si taie-l cubulete de 1-2 cm.
Spala si scurge bine boabele de naut.

2
Gata

Intr-o tigaie pune o lingura de ulei. Cand uleiul este incins adauga dovlecelul taiat cubulete. Adauga un praf de sare si soteaza pe foc mediu pana cand dovlecelul se inmoaie.
Lasa apoi dovlecelul sotat sa se raceasca.

3
Gata

Intr-un blender adauga boacele de naut, dovlecelul sotat si racit, usturoiul, busuiocul, fisticul, sare, piper, 2 linguri de ulei de masline si o lingura de zeama de lamaie.
Pentru o consistenta fina poti sa adaugi 1-2 cuburi de gheata.
Mizeaxa pana obtii consistenta dorita. Daca mai e nevoie mai adauga zeama de lamaie, ulei sau o lingura de apa.

4
Gata

Pentru servire poti sa adaugi ulei de masline, fistic tocat, frunze de busuioc, sumac sau boia dulce.
Merge de minune cu bastonase de legume, dar si cu lipii calde sau cu paine proaspata.

Loulou

previous
Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar
next
Gazpacho cu castravete si ardei gras
previous
Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar
next
Gazpacho cu castravete si ardei gras

Add Your Comment