Hummus cu ardei copti

Hummus cu ardei copti

Ingrediente

400 g naut fiert
3 ardei copti
3 linguri tahini
3 catei de usturoi
2 linguri suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
2 linguri de zeama in care au fost boabele de naut
1 lingurita de chimen
sare
piper
seminte de susan

Aroma ardeilor copti de un plus de savoare binecunoscutei paste de naut

  • 15 minute
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Pentru mai multa rapiditate folositi conserve de naut fiert.
Daca nu aveti ardeii deja copti, mai adaugati la timpul mentionat si timpul de coacere a ardeilor.

1
Gata

Pasati cu ajutorul unui blender nautul fiert, ardeiul curatat de coaja si samburi, pasta tahini, usturoiul, uleiul de masline, sucul de lamaie si chimenul. Pasati pana obtineti consistenta dorita.

2
Gata

Asezonati cu sare si piper. Daca vi se pare ca pasta este prea consistenta puteti adauga 1-2 linguri de lichid in care a stat nautul.

3
Gata

Se serveste garnisit cu ardei copti si seminte de susan.
Se poate pastra pana la o saptamana, la frigider, intr-un recipient inchis

inapoi
Sarmalute si flori de dovlecel umplute cu orez aromat – reteta cretana
inainte
Muraturi asortate
previous
Sarmalute si flori de dovlecel umplute cu orez aromat – reteta cretana
next
Muraturi asortate

Add Your Comment