Ingredients
- 400 g naut fiert
- 3 ardei copti
- 3 linguri tahini
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri de zeama in care au fost boabele de naut
- 1 lingurita de chimen
- sare
- piper
- seminte de susan
Instructiuni
Pentru mai multa rapiditate folositi conserve de naut fiert.
Daca nu aveti ardeii deja copti, mai adaugati la timpul mentionat si timpul de coacere a ardeilor.
Etape
1 Gata | Pasati cu ajutorul unui blender nautul fiert, ardeiul curatat de coaja si samburi, pasta tahini, usturoiul, uleiul de masline, sucul de lamaie si chimenul. Pasati pana obtineti consistenta dorita. |
2 Gata | Asezonati cu sare si piper. Daca vi se pare ca pasta este prea consistenta puteti adauga 1-2 linguri de lichid in care a stat nautul. |
3 Gata | Se serveste garnisit cu ardei copti si seminte de susan. |