Gratin cu dovlecei, cartofi si branza de capra

Gratin cu dovlecei, cartofi si branza de capra

Ingrediente

Portii
4 cartofi medii
500 g dovlecei
150 g branza de capra (puteti folosi si branza telemea, sau chiar cas praspat)
3 linguri ulei de masline
1 lingura cimbru proaspat, tocat
1 lingura busuioc proaspat, tocat
50 ml lapte
50 g parmezan ras
sare
piper

O reteta foarte simpla care poate fel principal insotit de o salata de sezon sau garnitura foarte gustoasa.

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Secretul este sa feliati foarte subtire legumele.

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 200C sau la 5-6 cuptorul pe gaz (foc mediu spre tare). Ungeti o tava de copt (sau o cratita de maxim 2 litri) cu putin ulei de masline.

2
Gata

Feliati in rondele foarte subtiri dovleceii si cartofii. Amestecati feliile cu 3 linguri ulei de masline.

3
Gata

Asezati o treime din feliile de legume la baza vasului de copt. Asezonati cu sare si piper si presarati jumatate din cantitatea de branza faramitata. Presarati cimbru si busuioc tocat. Repetati operatiunea cu o treime din legume si apoi cu restul de branza se presara din nou cimbru si busuioc. Deasupra se aseaza ultimul strat de legume. Peste ultimul strat se toarna laptele si presara parmezanul ras.
Eu am asezat rondelele alternativ, insa puteti sa asezati legumele oricum va place.

4
Gata

Bagati vasul la cuptor acoperit cu un capac sau cu folie de aluminiu. Se coace timp de 30 de minute, dupa care se scoate capacul sau folia si mai lasa inca 15 minute la cuptor pana cand se rumeneste.
Dupa ce se scoate din cuptor se mai presara cimbru si busuioc proaspat si se serveste cald.

inapoi
Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar
inainte
Limonada cu lavanda
previous
Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar
next
Limonada cu lavanda

Add Your Comment