Ingredients
- 200 g fulgi de ovaz
- 100 g amestec de seminte (dovleac, floarea soarelui, sunsan si in) (le poti cumpara separat sau le poti cumpara sub forma de amestec) Poti folosi orice fel de seminte doresti.
- 75 g nuci de autohtone sau nuci pecan
- 75 g amestec de alune de padure si migdale (poti pune arahide sau nuca de cocos)
- 1 lingurita de fulgi de ardei iute (sau ceva mai mult, daca vrei granola mai picanta)
- 2 lingurite de turmeric macinat
- 2 lingurite de chimion macinat
- 2 lingurite de seminte de coriandru macinate
- 2 lingurite de sare
- 50 ml ulei de masline sau ulei de cocos topit
Instructiuni
Multa vreme m-am gandit la granola ca la un amestec dulce de fulgi de ovaz, nuci si fructe uscate destinat exclusiv pentru micul dejun.
Totusi amestecul de fulgi de ovaz si tot felul de nuci, seminte, alune se potriveste de minune intr-an amestec sarat cu tot felul de condimente. O astfel de granola, sarata si condimentata poate fi o gustare hranitoare sau se poate folosi la salate sau supe si de ce nu, chiar la un mic dejun sarat.
Poti personaliza amestecul de seminte si nuci folosite precum si amestecul de condimente. Ca de obicei, te incurajez sa iti folosesti imaginatia.
Etape
1 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C de grade Celsius (treapta 4 la cuptorul cu gaz, temperatura medie). |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Aceasta granola sarata si condimentata se potriveste de minune alaturi de o supa, presarata peste salate sau o poti rontai si ca o gustare intre mese. |