Gnocchi cu sos de ardei copti si burrata

Gnocchi cu sos de ardei copti si burrata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Gnocchi
4 cartofii medii
2 galbenusuri
1 lingurita busuioc uscat
150 g faina
sare
piper proaspat macinat
Sos de ardei copti
2 linguri ulei de masline
1 ceapa medie
1 ardei rosu
1 ardei iute (optional)
2-3 catei de usturoi
3-4 rosii medii sau 500 g rosii cherry
200 g sos de rosii
4 ardei copti
o mana de frunze de proaspete de busuioc
sare
piper proaspat macinat
Pentru servire
200 g parmezan
2 bucati de burrata
busuioc proaspat

Cel mai bun sos pentru paste si gnocchi facute in casa - o masa perfecta pentru pranz sau cina cu familia

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Gnocchi

  • Sos de ardei copti

  • Pentru servire

Instructiuni

Gnocchi se gasesc in supermarcheturi, dar sunt mult mai buni atunci cand ii prepari proaspeti. In plus poti sa ii prepari in varianta fara gluten, daca folosesti faina fara gluten.

Sosul de ardei copti este perfect pentru orice fel de paste, dar in combinatie cu homemade gnocchi gustul este senzational. La aroma ardeillor copti se mai adauga gustul bogat al parnezanului si cremozitatea burratei pentru un fel de mancare perfect.

Etape

1
Gata

Pentru prepararea sosului de ardei copti pune uleiul la incins intr-o tigaie mare. Cand uleiul s-a incins adauga ceapa, usturoiul si ardeiul iute tocate marunt. Soteaza 2-3 minute, pana cand incep sa se inmoaie. Adauga apoi ardeiul rosu tocat. Soteaza cateva minute si apoi adauga sosul de rosii.

2
Gata

Adauga rosiile tocate marunt si busuiocul si lasa fiarba pana cand legumele sunt gatite.
La final adauga ardeii copti curatati de coaja si samburi. Asezoneaza cu sare si piper si mai lasa sa fiarba 2-3 minute. Da sosul deoparte. Foloseste un blender pentru a obtine un sos fin.

3
Gata

pentru a prepara gnocchi pune la fiert cartofii cu tot cu coaja. Fierbe cartofii pana can cutitul patrunde cu usurinta.

4
Gata

Curata cartofii de coaja si apoi ii dai prin razatoare.

5
Gata

Amesteca cartofii rasi cu galbenusurile, busuiocul uscat, sare, piper si faina. Amesteca totul pana cand obtii un aluat moale.
Taie aluatul in doua. Ruleaza fiecare bucate de aluat apoi taie cu ajutorul unui cutit bucati cam de 2 cm. Daca vrei, poti sa folosesti gnocchi asa cum sunt, sau poti sa formezi bitute pe care le poti turti usor.

6
Gata

Pune o oala mare cu apa su sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba da focul la minim si adauga gnocchi. fierbe gnocchi in 2-3 transe, pentru a nu se lipi unii de altii. Daca se lipesc de fundul vasului poti sa-i dezlipesti usor cu o paleta. Cand sunt fierti gnocchi se ridica la suprafata. Scpate-i din apa cu ajutorul unei palete. Scurge-i bine de apa.

7
Gata

Adauga gnocchi can sunt calzi in sosul de rosii si ardei copti. Serveste cu parmezan ras pe deasupra si cu burrata. Poti sa presari busuioc proaspat pentru un plus de gust.

Loulou

previous
Supa de dovleac si radacinoase coapte
next
Salata cu vinete coapte si naut copt – reteta vegana, de post
previous
Supa de dovleac si radacinoase coapte
next
Salata cu vinete coapte si naut copt – reteta vegana, de post

Add Your Comment