Ingredients
Gnocchi
- 4 cartofii medii
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita busuioc uscat
- 150 g faina
- sare
- piper proaspat macinat
Sos de ardei copti
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie
- 1 ardei rosu
- 1 ardei iute (optional)
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 rosii medii sau 500 g rosii cherry
- 200 g sos de rosii
- 4 ardei copti
- o mana de frunze de proaspete de busuioc
- sare
- piper proaspat macinat
Pentru servire
- 200 g parmezan
- 2 bucati de burrata
- busuioc proaspat
Instructiuni
Gnocchi se gasesc in supermarcheturi, dar sunt mult mai buni atunci cand ii prepari proaspeti. In plus poti sa ii prepari in varianta fara gluten, daca folosesti faina fara gluten.
Sosul de ardei copti este perfect pentru orice fel de paste, dar in combinatie cu homemade gnocchi gustul este senzational. La aroma ardeillor copti se mai adauga gustul bogat al parnezanului si cremozitatea burratei pentru un fel de mancare perfect.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Amesteca cartofii rasi cu galbenusurile, busuiocul uscat, sare, piper si faina. Amesteca totul pana cand obtii un aluat moale. |
6 Gata | Pune o oala mare cu apa su sare la fiert. Cand apa incepe sa fiarba da focul la minim si adauga gnocchi. fierbe gnocchi in 2-3 transe, pentru a nu se lipi unii de altii. Daca se lipesc de fundul vasului poti sa-i dezlipesti usor cu o paleta. Cand sunt fierti gnocchi se ridica la suprafata. Scpate-i din apa cu ajutorul unei palete. Scurge-i bine de apa. |
7 Gata | Adauga gnocchi can sunt calzi in sosul de rosii si ardei copti. Serveste cu parmezan ras pe deasupra si cu burrata. Poti sa presari busuioc proaspat pentru un plus de gust. |