Ghiveci cu legume de vara

Ghiveci cu legume de vara

Ingrediente

Portii
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapa mare sau 2 cepe mici
4 catei de usturoi
2 ardei (verzi, rosii, kapia)
1 vanata (am avut un soi de vinete mici si subtirele si am pus 3-4)
1 dovlecel
2 morcovi medii sau 3-4 mai micuti si tineri
o radacina de patrunjel si o telina mica
1 - 3 cartofi
cateva buchetele de conopida
o mana de pastai de fasole
3-4 rosii zemoase
o cana de suc de rosii
o bucata mica de varza
o mana de verdeata tocata (marar si patrunjel verde)
2-3 crengute de cimbru
sare

O combinatie senzationala de arome, care celebreaza bogatia verii

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Am preparat acest ghiveci cu cateva legume de vara, dar mai puteti sa adaugati si alte legume: conopida, varza, mazare. Nu apar in reteta, dar mai puteti pune radacina de patrunjel si o telina mica. Am precizat in lista de ingrediente aceste legume. Este foarte important sa tineti cont de fragezimea si timpul de gatire al fiecarei legume si sa le puneti in cratita incepand cu cele care fierb mai greu (morcov, cartof, ardei, varza etc) si terminand cu cele mai fragede si care fierb mai usor (dovlecei, vinete). Astfel legumele si vor pastra forma si gustul.
Cantitatile si proportiile pot varia si va puteti personaliza ghiveciul dupa gust.

1
Gata

Legumele se spala si se taie dupa cum urmeaza : ceapa si usturoiul se taie marunt, morcovul si patunjelul se taie rondele, ardeiul , varza si telina se taie fasiute, cartoful, dovlecelul si vanata se taie cubulete sau sferturi de felie, conopida se desface in buchetele, rosia se taie cubulete.

2
Gata

Alegeti o cratita incapatoare. Cand uleiul este incins puneti la calit ceapa si cateii de usturoi feliati. Dupa ce se inmoaie putin adaugati radacinoasele: morcov, patrunjel, telina si ardeiul. Sotati 3-4 minute.

3
Gata

Urmeaza cartofii si pastaile de fasole verde. Tot acum puteti adauga varza si conopida. Sotati 2 minute, dupa care adaugati vinetele si dovleceii si sotati in continuare. Dupa 2-3 minute adaugati rosiile taiate cubulete si mai lasati 2 minute pe foc.

4
Gata

Asezonati cu sare si amestecati cu grija legumele din cratita. Pregatiti o forma termorezistenta. Preicalziti cuptorul la 180 C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz).
Rasturnati legumele in forma, turnati peste ele o cana de suc de rosii si puneti deasupra cateva crengute de cimbru. Acoperiti forma cu o folie de aluminiu si introduceti in cuptor. Dupa primele 30 de minute indepartati folia, mai intoarceti legumele ca sa se coaca uniform lasati ghiveciul la scazut si rumenit.
Se serveste cald, cu verdeata proaspata deasupra.

inapoi
Supa de rosii coapte cu tarhon
inainte
Tarta cu prune si nuci
previous
Supa de rosii coapte cu tarhon
next
Tarta cu prune si nuci

Add Your Comment