Ingredients
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa mare sau 2 cepe mici
- 4 catei de usturoi
- 2 ardei (verzi, rosii, kapia)
- 1 vanata (am avut un soi de vinete mici si subtirele si am pus 3-4)
- 1 dovlecel
- 2 morcovi medii sau 3-4 mai micuti si tineri
- o radacina de patrunjel si o telina mica
- 1 - 3 cartofi
- cateva buchetele de conopida
- o mana de pastai de fasole
- 3-4 rosii zemoase
- o cana de suc de rosii
- o bucata mica de varza
- o mana de verdeata tocata (marar si patrunjel verde)
- 2-3 crengute de cimbru
- sare
Instructiuni
Am preparat acest ghiveci cu cateva legume de vara, dar mai puteti sa adaugati si alte legume: conopida, varza, mazare. Nu apar in reteta, dar mai puteti pune radacina de patrunjel si o telina mica. Am precizat in lista de ingrediente aceste legume. Este foarte important sa tineti cont de fragezimea si timpul de gatire al fiecarei legume si sa le puneti in cratita incepand cu cele care fierb mai greu (morcov, cartof, ardei, varza etc) si terminand cu cele mai fragede si care fierb mai usor (dovlecei, vinete). Astfel legumele si vor pastra forma si gustul.
Cantitatile si proportiile pot varia si va puteti personaliza ghiveciul dupa gust.
Etape
1 Gata | Legumele se spala si se taie dupa cum urmeaza : ceapa si usturoiul se taie marunt, morcovul si patunjelul se taie rondele, ardeiul , varza si telina se taie fasiute, cartoful, dovlecelul si vanata se taie cubulete sau sferturi de felie, conopida se desface in buchetele, rosia se taie cubulete. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Asezonati cu sare si amestecati cu grija legumele din cratita. Pregatiti o forma termorezistenta. Preicalziti cuptorul la 180 C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz). |