Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar

Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar

Ingrediente

Portii
400 ml suc de mere
250 g cirese
250 g visine
1 lingura de frunze de busuioc tocate marunt

Un gem dulce-acrisor, foarte sanatos.

  • 1 ora
  • Portii 1
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Acest tip de gem, care foloseste dulceata sucului de mere in loc de zahar, se poate prepara din orice fel de fructe. Se mai poate folosi si suc de struguri proaspat stors.

1
Gata

Se spala ciresele si visinele si se scot samburii. Se pun fructele la scurs intr-o strecuratoare.

2
Gata

Stoarceti mere cat mai dulci (de exemplu galben delicios) pana obtineti 400 ml de suc. Daca nu aveti posibilitatea de stoarce mere, puteti folosi si suc de mere presat la rece si pasteurizat, din comert.

3
Gata

Puneti sucul de mere la fiert. Se lasa sa fiarba pana cand scade la mai mult de jumatate din cantitate.

4
Gata

Adaugati fructele peste sucul de mere si fierbeti in continuare. Se fierbe pana cand scade toata zeama lasata de fructe si obtineti o consistenta densa.
Adaugati busuiocul tocat marunt si mai fierbeti 2-3 minute.

5
Gata

Gemul se toarna fierbinte in borcane curate, sterilizate in prealabil. Se infileteaza bine capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus pana se racesc. Borcanele se acopera cu un servet gros si se lasa sa se raceasca lent.

inapoi
Risotto Primavera
inainte
Gratin cu dovlecei, cartofi si branza de capra
previous
Risotto Primavera
next
Gratin cu dovlecei, cartofi si branza de capra

Add Your Comment