Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar

0 0
Gem de cirese si visine cu busuioc, fara zahar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 ml suc de mere
250 g cirese
250 g visine
1 lingura de frunze de busuioc tocate marunt

Un gem dulce-acrisor, foarte sanatos.

  • 1 ora
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Acest tip de gem, care foloseste dulceata sucului de mere in loc de zahar, se poate prepara din orice fel de fructe. Se mai poate folosi si suc de struguri proaspat stors.

Steps

1
Done

Se spala ciresele si visinele si se scot samburii. Se pun fructele la scurs intr-o strecuratoare.

2
Done

Stoarceti mere cat mai dulci (de exemplu galben delicios) pana obtineti 400 ml de suc. Daca nu aveti posibilitatea de stoarce mere, puteti folosi si suc de mere presat la rece si pasteurizat, din comert.

3
Done

Puneti sucul de mere la fiert. Se lasa sa fiarba pana cand scade la mai mult de jumatate din cantitate.

4
Done

Adaugati fructele peste sucul de mere si fierbeti in continuare. Se fierbe pana cand scade toata zeama lasata de fructe si obtineti o consistenta densa.
Adaugati busuiocul tocat marunt si mai fierbeti 2-3 minute.

5
Done

Gemul se toarna fierbinte in borcane curate, sterilizate in prealabil. Se infileteaza bine capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus pana se racesc. Borcanele se acopera cu un servet gros si se lasa sa se raceasca lent.

Loulou

previous
Pasta de mazare cu menta
next
Panna cotta cu muguri de brad
previous
Pasta de mazare cu menta
next
Panna cotta cu muguri de brad

Add Your Comment