Ingredients
-
400 ml suc de mere
-
250 g cirese
-
250 g visine
-
1 lingura de frunze de busuioc tocate marunt
Instructiuni
Acest tip de gem, care foloseste dulceata sucului de mere in loc de zahar, se poate prepara din orice fel de fructe. Se mai poate folosi si suc de struguri proaspat stors.
Etape
1
Gata
|
Se spala ciresele si visinele si se scot samburii. Se pun fructele la scurs intr-o strecuratoare. |
2
Gata
|
Stoarceti mere cat mai dulci (de exemplu galben delicios) pana obtineti 400 ml de suc. Daca nu aveti posibilitatea de stoarce mere, puteti folosi si suc de mere presat la rece si pasteurizat, din comert. |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Adaugati fructele peste sucul de mere si fierbeti in continuare. Se fierbe pana cand scade toata zeama lasata de fructe si obtineti o consistenta densa. |
5
Gata
|
Gemul se toarna fierbinte in borcane curate, sterilizate in prealabil. Se infileteaza bine capacele si se intorc borcanele cu fundul in sus pana se racesc. Borcanele se acopera cu un servet gros si se lasa sa se raceasca lent. |