Ingredients
- 1 Kg de rosii bine coapte
- 3 castraveti
- 2 ardei rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie
- 75 g paine mai veche (3 felii)
- 2 linguri de otet balsamic
- 3-4 linguri de ulei de masline
- sare si piper
- busuioc sau cimbru proaspat
Instructiuni
Daca vreti sa mai variati reteta originala, puteti sa renuntati la paine sau puteti sa mai adaugati si alte legume, ca de exemplu cateva tije de telina apio.
Etape
1 Gata | Curatati legumele si taiati-le cuburi mari. Puneti legumele intr-un bol, adaugati painea taiata bucatele. Asezonati cu sare si piper, adaugati otetul balsamic si uleiul de masline. Amestecati bine toate ingredientele. Acoperiti bolul si puneti-l in frigider. Lasati sa se marineze cel putin 30 de minute sau daca aveti timp lasati peste noapte. |
2 Gata | Pasati toate ingredientele cu ajutorul unui blender pana cand obtineti o compozitie fina. Daca compozitia este prea groasa mai puteti adauga ulei de masline. Puteti adauga apa rece pana obtineti consistenta dorita, insa fara apa supa are un gust mai bogat. Gustati si daca mai este nevoie mai adaugati sare, pieper sau otet balsamic. Acoperiti si puneti supa in frigider pana cand o serviti. |
3 Gata |