Gazpacho

Gazpacho

Ingrediente

Portii
1 Kg de rosii bine coapte
3 castraveti
2 ardei rosii
2-3 catei de usturoi
1 ceapa rosie
75 g paine mai veche (3 felii)
2 linguri de otet balsamic
3-4 linguri de ulei de masline
sare si piper
busuioc sau cimbru proaspat

O supa extrem de aromata, racoroasa, perfecta pentru zilele de vara, pentru ca se prepara la rece

  • 1 ora
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Daca vreti sa mai variati reteta originala, puteti sa renuntati la paine sau puteti sa mai adaugati si alte legume, ca de exemplu cateva tije de telina apio.

1
Gata

Curatati legumele si taiati-le cuburi mari. Puneti legumele intr-un bol, adaugati painea taiata bucatele. Asezonati cu sare si piper, adaugati otetul balsamic si uleiul de masline. Amestecati bine toate ingredientele. Acoperiti bolul si puneti-l in frigider. Lasati sa se marineze cel putin 30 de minute sau daca aveti timp lasati peste noapte.

2
Gata

Pasati toate ingredientele cu ajutorul unui blender pana cand obtineti o compozitie fina. Daca compozitia este prea groasa mai puteti adauga ulei de masline. Puteti adauga apa rece pana obtineti consistenta dorita, insa fara apa supa are un gust mai bogat. Gustati si daca mai este nevoie mai adaugati sare, pieper sau otet balsamic. Acoperiti si puneti supa in frigider pana cand o serviti.

3
Gata

Cand serviti supa, mai intai amestecati bine. Puteti presara pe deasupra busuioc sau cimbru proaspat. Se poate servi cu crutoane.
Reteta originala se serveste cu un cub de gheata, pentru ca supa sa se pastreze rece.

inapoi
Salata cu pepene, rosii si avocado
inainte
Salata de fasole verde cu usturoi copt
previous
Salata cu pepene, rosii si avocado
next
Salata de fasole verde cu usturoi copt

Add Your Comment