Gazpacho verde

Gazpacho verde

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
4 castraveti cornison, de marime medie
2 ardei verzi
2 zucchini de marime medie
cateva frunze de busuioc
cateva frunze de menta
o mana mica de frunze de patrunjel
1 lamaie
o cana de iaurt (poate fi si iaurt vegan)
3-4 linguri de ulei de masline extravirgin
o mana de nuci
1 cana si jumatate de apa filtrata/ minerala
optional 1-2 catei de usturoi
pentru decor poti folosi castravete, zucchini galben, ardei iute, nuci, iaurt, frunze de busuioc

O supa racoritoare si nutritiva

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

In zilele toride de vara, parca nu ai chef sa dai drumul la aragaz, sau sa mananci ceva fierbinte. In aceste zile prinde bine o supa racoritoare precum acest gazpacho verde, cu castravete si ardei verde. Aceasta supa te hidrateaza si iti asigura portia zilnica de vitamine si minerale.

Poti adauga busuioc, menta sau patrunjel pentru mai multa savoare. Poti folosi nuci, alune sau seminte de pin pentru mai multa consistenta. Iaurtul aduce atat un gust racoritor cat un aport de proteine.

Daca vrei sa sa prepari un gazpacho clasic, gasesti reteta aici, sau daca vrei un gazpacho mai inedit poti sa incerci si acest Gazpacho cu rosii galbene si piersici.

Etape

1
Gata

Spala si curata legumele.

2
Gata

Taie capetele de la castraveti si zuxxhini, apoi taie in felii mai groase.

3
Gata

Curata ardeiul de seminte si taie-l in bucati.

4
Gata

Intr-o oala incapatoare adauga legumele taiate, ierburile aromatice alese, iaurtul, apa, nucile, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Optional poti agauga 1-2 catei de usturoi.
Folosesete un blender sau un robot de bucatarie pentru a marunti totul. Mixeaza pana cand obtii consitenta dorita.
Daca vrei supa mai lichida poti sa mai adaugi apa.

5
Gata

Lasa supa jumatate de ora la frigider pentru a se raci si pentru ca aromele sa se imbine.
Serveste acest gaz[acho verde garnisit cu legume tocate sau cu iaurt, sau ulei de masline.

Loulou

previous
Prajitura frageda cu caise
next
Gem sau dulceata de capsune cu pectina – cu putin zahar
previous
Prajitura frageda cu caise
next
Gem sau dulceata de capsune cu pectina – cu putin zahar

Add Your Comment