Ingredients
- 4 castraveti cornison, de marime medie
- 2 ardei verzi
- 2 zucchini de marime medie
- cateva frunze de busuioc
- cateva frunze de menta
- o mana mica de frunze de patrunjel
- 1 lamaie
- o cana de iaurt (poate fi si iaurt vegan)
- 3-4 linguri de ulei de masline extravirgin
- o mana de nuci
- 1 cana si jumatate de apa filtrata/ minerala
- optional 1-2 catei de usturoi
- pentru decor poti folosi castravete, zucchini galben, ardei iute, nuci, iaurt, frunze de busuioc
Instructiuni
In zilele toride de vara, parca nu ai chef sa dai drumul la aragaz, sau sa mananci ceva fierbinte. In aceste zile prinde bine o supa racoritoare precum acest gazpacho verde, cu castravete si ardei verde. Aceasta supa te hidrateaza si iti asigura portia zilnica de vitamine si minerale.
Poti adauga busuioc, menta sau patrunjel pentru mai multa savoare. Poti folosi nuci, alune sau seminte de pin pentru mai multa consistenta. Iaurtul aduce atat un gust racoritor cat un aport de proteine.
Daca vrei sa sa prepari un gazpacho clasic, gasesti reteta aici, sau daca vrei un gazpacho mai inedit poti sa incerci si acest Gazpacho cu rosii galbene si piersici.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Intr-o oala incapatoare adauga legumele taiate, ierburile aromatice alese, iaurtul, apa, nucile, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Optional poti agauga 1-2 catei de usturoi. |
5 Gata |