Frittata cu sparanghel si cartofi noi

Frittata cu sparanghel si cartofi noi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
200 g cartofi noi
100 g sparanghel
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mica sau 2-3 fire de ceapa verde
6 oua
40 g branza cheddar, cascaval sau orice alta branza maturata
o mana de frunze patrunjel
sare
piper

Frittata de primavara, simpla si delicioasa

  • 25 minute
  • Portii 3
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta frittata cu sparanghel si cartofi noi este o reteta simpla, cu ingrediente de primavara, gata in doar 20 minute.
Daca mai aveti resturi de legume prin frigider puteti sa le folositi. Eu de exmplu aveam 3 ciuperci pe care le-am folosit. Puteti adauga ardei, cateva boabe de mazare sau cateva frunze de spanac baby.

Etape

1
Gata

Spala bine cartofii si pune-i la fiert in apa cu sare. Dupa ce apa incepe sa fiarba, fierbe cartofii timp de 4-5 minute. Rupe partea lemnoasa a sparanghelului si adauga-l peste cartofi dupa ce au fiert 5 minute. Lasa sa fiarba un minut, apoi scurge bine de apa cartofii si sparanghelul.

2
Gata

Preincaleste cuptorul la 180C.

3
Gata

Pune uleiul la incins intr-o tigaie pe foc mediu. Ai grija sa alegi o tigaie pe care o poti baga in cuptor.
Adauga ceapa tocata si soteaza timp de 2-3 minute.
Adauga apoi si alte legume, daca vrei, ca de exemplu ciuperci sau ardei. Daca pui ciuperci soteaza pana cand se evapora toata apa lasata. Daca pui ardei sau frunze de spanac soteaza doar pana se inmoaie.
Taie cartofii noi in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari si adauga-i in tigaie.

4
Gata

Amesteca ouale cu jumatate din branza rasa, cu sare si piper. Toarna acest amestec peste legumele din tigaie, apoi adauga deasupra si sparanghelul si presara branza ramasa.

5
Gata

Pune tigaia in cuptor si coace timp de 12-15 minute, pana cand mijlocul fritatei s-a intarit si devine aurie deasupra. Dupa ce scoti din cuptor presara patrunjel tocat marunt si las-o sa se raceasca un pic inainte de a o servi.

6
Gata

Aceasta frittata cu sparanghel si cartofi noi merge perfect alaturi de o salata.

Loulou

previous
Piept de pui cu sparanghel si lamaie
next
Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru
previous
Piept de pui cu sparanghel si lamaie
next
Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru

Add Your Comment