Ingredients
Pentru friptura de conopida
- 2 capatani de conopida, de dimensiune medie
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de boia dulce
- coaja si sucul de la o lamaie netratata
- sare
- piper proaspat macinat
Pentru sosul de tahini
- 80 g pasta de tahini
- 2 ardei copti (curatati de coaja si seminte)
- un sfert de cana de apa
- sare si piper dupa gust
- un strop de zeama de lamaie daca e necesar
Pentru salsa de masline
- 9-10 masline verzi fara samburi
- 3 rosii uscate
- 1 lingurita de oregano uscat
Pentru servire
- O mana de frunze de patrunjel verde
Instructiuni
Aceasta friptura din conopida coapta la cuptor, cu sos de tahini si ardei copti servita cu o salsa de masline este ideala in orice moment al anului, dar mai ales in perioada de post.
Toate ingredientele se combina perfect. E o reteta simpla, usor de preparat.
Daca nu iti place conopda, aceasta reteta sigur va intra in preferatele tale.
E bine sa introducem conopida in dieta pentru ca este bogata in antioxidanti si vitamine.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Curata conopida de frunzele mari, poti sa le lasi pe cele mici. Taie doar baza cotorului. Avem nevoie de putin cotor ca sa tina buchetelele impreuna. daca scoatem tot cotorul, conopida nu se mai taie frumos in felii si se desface in buchetele. |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata |