Friptura de conopida – reteta de post (vegana)

Friptura de conopida – reteta de post (vegana)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru friptura de conopida
2 capatani de conopida, de dimensiune medie
3 linguri de ulei de masline
1 lingurita de boia dulce
coaja si sucul de la o lamaie netratata
sare
piper proaspat macinat
Pentru sosul de tahini
80 g pasta de tahini
2 ardei copti (curatati de coaja si seminte)
un sfert de cana de apa
sare si piper dupa gust
un strop de zeama de lamaie daca e necesar
Pentru salsa de masline
9-10 masline verzi fara samburi
3 rosii uscate
1 lingurita de oregano uscat
Pentru servire
O mana de frunze de patrunjel verde

Aceasta friptura de conopida cu sos de tahini si ardei copti este delicioasa si usor de preparat

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru friptura de conopida

  • Pentru sosul de tahini

  • Pentru salsa de masline

  • Pentru servire

Instructiuni

Aceasta friptura din conopida coapta la cuptor, cu sos de tahini si ardei copti servita cu o salsa de masline este ideala in orice moment al anului, dar mai ales in perioada de post.

Toate ingredientele se combina perfect. E o reteta simpla, usor de preparat.

Daca nu iti place conopda, aceasta reteta sigur va intra in preferatele tale.
E bine sa introducem conopida in dieta pentru ca este bogata in antioxidanti si vitamine.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 230 grade Celsius (cuptor electric) sau 210 grade Celsius cuptor electric cu ventilatie sau treapta 7 - temperatura mare la cuptorul pe gaz.

2
Gata

Curata conopida de frunzele mari, poti sa le lasi pe cele mici. Taie doar baza cotorului. Avem nevoie de putin cotor ca sa tina buchetelele impreuna. daca scoatem tot cotorul, conopida nu se mai taie frumos in felii si se desface in buchetele.
Taie conopida in felii de aproximativ 2-3 cm. Capetele se vor rupe in buchetele. Fie le coci si pe ele, fie le pui la alt fel de mancare
Pune feliile de conopida intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

3
Gata

Intr-un bol amesteca urmatoarele ingrediente: uleiul de masline, boiaua, coaja rasa si sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust.

4
Gata

Unge feliile de conopida cu amestecul de ulei, boia si lamaie, pe ambele parti, cu ajutorul unei pensule.

5
Gata

Da conopida la cuptor pentru 20-30 de minute sau pana este bine patrunsa.
La jumatatea timpului, intoarce feliile de conopida si unge-le din nou cu amestecul de ulei, boia si lamaie.

6
Gata

Cat timp conopida este in cuptor pune intr-un blender tahini, ardeiul copt si apa. Mizeaxa pana obtii o pasta fina. Adauga sare, piper si eventual putin suc de lamaie, dupa gust.

7
Gata

Pentru salsa de masline, amesteca maslinele tocate marunt, cu rosiile tocate marunt si cu oregano.

8
Gata

Cand conopida e gata, serveste alaturi sosul de tahini si ardei copti. Presara salsa de masline si patrunjel verde tocat.
Aceasta friptura de conopida se serveste calda, dar este buna si dupa ce s-a racit.

Loulou

previous
Shakshouka verde, cu spanac si naut
next
Mancarica de verdeturi de primavara – de post
previous
Shakshouka verde, cu spanac si naut
next
Mancarica de verdeturi de primavara – de post

Add Your Comment