Ingredients
Pentru pestele pane
- 400 -500 g file de peste (eu am avut 250 g somon si 150 g dorada, dar poti folosi cod sau orice alt file de peste ai la indemana)
- 60 g faina de grau sau faina fara gluten
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite de boia dulce
- piper proaspat macinat
- 1 ou mare
- 40-50 g pesmet (panko sau pesmet fara gluten)
Pentru cartofi
- 2-3 cartofi normali sau cartofi dulci, mai mari
- 1 lingurita de pudra de usturoi
- 1 lingurita de boia sau fulgi de chilli (optional)
- sare
- piper proaspat macinat
- o lingura ulei de masline
Pentru sos
- 1 ceapa mica (de preferat esalota sau ceapa rosie)
- 2-3 catei de usturoi
- 2-3 castraveti murati (depinde de cat sunt de mari)
- 1 lingurita mustar
- 1/2 legatura de patrunjel
- 200 g iaurt (poate fi si iaurt vegetal)
- sare
- piper proaspat macinat
Instructiuni
Acest fel de mancare este originar din Anglia si a aparut pe la 1900. Asa cum spune si numele acest fel de mancare care consta in peste pane cu crusta crocanta insotit de cartofi prajiti.
Fish and chips a devenit foarte cunoscut si la noi.
Iti propun o retetea mai sanatoasa, care nu implica prajirea in ulei. Am pregatit atat pestele cat si cartofii la air fryer, insa se poate gati la fel de bine si la cuptor, pentru a evita prajirea.
Se pot folosi faina si pespet obisnuite , dar eu am optat pentru faina si pesmet fara gluten la acest preparat. A iesit delicios, cu o crusta crocanta. Asa ca daca ai intoleranta la gluten exista optiuni si pentru tine.
Se poate servi alaturi de clasicii cartofi, dar poti sa incerci si cartofii dulci.
Atat pestele cat si cartofii sunt acompaniati de un sos delicios cu iaurt si castraveti murati.
Sper sa incerci si tu reteta pentru a te convinge cat e de bun pestele gatit astfel.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Preincalzeste air fryer-ul la 200 grade Celsius. |
5 Gata | |
6 Gata | |
7 Gata |