Ficatei de pui cu sos de rodii

0 0
Ficatei de pui cu sos de rodii

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400-500 g ficatei de pui
1-2 linguri de melasa de rodie
4-5 catei de usturoi
1-2 linguri de ulei de masline
1 lingura de unt
100 ml vin rosu
semintele de la jumatate de rosie
o legatura mica de patrunjel verde
o lingurita de cimbru uscat
sare
piper

Ficateii sunt foarte usor de preparat si super savurosi

  • 30 minute
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Am descoperit aceasta reteta intr-un restaurant libanez. Pentru ca am vrut sa adaug o nota personala am adaugat vin rosu la sos, pe langa malasa de rodie, iar rezultatul este delicios.
Gasiti melasa de rodie in supermarketuri la raionul cu produse internationale. Mesala de rodie da o aroma aparte si dresingurilor pentru salate. Va incurajez sa experimentati.

Steps

1
Done

Curatati ficateii de pielite sau grasime. Daca sunt prea mari puteti sa ii taiati in doua. Spalati si scurgeti foarte bine ficateii. Puteti sa ii tamponati cu servete de hartie pentru a absorbi excesul de apa.

2
Done

Intr-o tigaie puneti la incins uleiul si untul. Cand untul este topit, adaugati usturoiul tocat marunt. Sotati usturoiul 1-2 minute apoi adaugati ficateii.

3
Done

Sotati ficateii pana capata o nuanta maronie pe toate partile.
Adaugati melasa de rodii si vinul rosu (eu am pus o lingura de melasa, dar daca vreti un gust dulce-acrisor mai pronuntat puteti pune doua linguri). Asezonati cu sare, piper si adaugati cimbrul uscat.
Lasati sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac, in jur de 15 minute, sau pana cand sunt patrunsi bine dar sunt inca moi. Ficatul de pui se intareste daca este gatit prea mult.

4
Done

Se servesc cu seminte de rodie si patrunjel proaspat tocat.

Loulou

previous
Salata cu conopida coapta si halloumi
next
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi
previous
Salata cu conopida coapta si halloumi
next
Sos verde de primavara cu avocado, leurda si ridichi

Add Your Comment