Ingredients
Pentru falafel
- o conserva de 400 g de naut
- 1/2 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- un varf de lingurita de fulgi de chilli sau boia iute
- 1-2 catei de usturoi
- o jumatate de ceapa rosie sau o esalota mica
- 1 lingura seminte de susan
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura de iaurt (obisnuit sau vegetal)
- 1/2 legatura de patrunjel
- zeama de lamaie dupa gust
- sare
Pentru tabbouleh
- o jumatate dintr-o conopida mica
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1/2 legatura de menta
- 1/2 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- un varf de lingurita de fulgi e chilli sau boia iute
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare
Pentru salata
- 2 morcovi
- 1 catravete
- 1 ardei mic iute rosu
- 2 linguri de otet de cidru de mere
- 1 lingurita de zahar
- sare
- o legatura mica de patrunjel sau coriandru (daca iti place)
- cateva frunze de menta
Instructiuni
Aceasta reteta de falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si catraveti este una sanatoasa, deoarece falafelul este copt, nu prajit. Reteta are putini carbohidrati pentru ca am inlocuit bulgurul cu conopida.
In plus, legumele din farfurie aduc un aport de vitamine si minerale important pentru sanatate.
Poti pregati aceste chiftelute libaneze in varianta de post, vegana, sau in varianta vegetariana. Poti folosi iaurt grecesc, sau obisnuit, dar si iaurt vegetal, asa cum am facut eu.
Trebuie musai sa il mananci in aceasta combinatie, pentru ca toate componentele se imbina perfect.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Incepe prin a pregati falafelul. |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata | Pentru salata curata morcovii si apoi taie-i in fasii cu ajutorul unui peeler sau a unei madoline. Procedeaza la fel si cu castravetii. Pentru mai multa culoare eu am avut morcovi colorati, dar salata iese la fel de buna si doar cu morcovi obisnuiti. |
7 Gata | Serveste falafelul alaturi de tabbouleh, salata si iaurt. |