Falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si castraveti

Falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si castraveti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru falafel
o conserva de 400 g de naut
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
un varf de lingurita de fulgi de chilli sau boia iute
1-2 catei de usturoi
o jumatate de ceapa rosie sau o esalota mica
1 lingura seminte de susan
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura ulei de masline
1 lingura de iaurt (obisnuit sau vegetal)
1/2 legatura de patrunjel
zeama de lamaie dupa gust
sare
Pentru tabbouleh
o jumatate dintr-o conopida mica
1/2 legatura de patrunjel
1/2 legatura de menta
1/2 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
un varf de lingurita de fulgi e chilli sau boia iute
zeama de la o jumatate de lamaie
sare
Pentru salata
2 morcovi
1 catravete
1 ardei mic iute rosu
2 linguri de otet de cidru de mere
1 lingurita de zahar
sare
o legatura mica de patrunjel sau coriandru (daca iti place)
cateva frunze de menta

Chiftelute libaneze sanatoase, cu o salata nutritiva, si tabbouleh din conopida, pentru a-ti asigura portia zilnica de legume

  • 1 ora
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

  • Pentru falafel

  • Pentru tabbouleh

  • Pentru salata

Instructiuni

Aceasta reteta de falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si catraveti este una sanatoasa, deoarece falafelul este copt, nu prajit. Reteta are putini carbohidrati pentru ca am inlocuit bulgurul cu conopida.
In plus, legumele din farfurie aduc un aport de vitamine si minerale important pentru sanatate.

Poti pregati aceste chiftelute libaneze in varianta de post, vegana, sau in varianta vegetariana. Poti folosi iaurt grecesc, sau obisnuit, dar si iaurt vegetal, asa cum am facut eu.

Trebuie musai sa il mananci in aceasta combinatie, pentru ca toate componentele se imbina perfect.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 sau temperatura moderata spre mare la cuptorul pe gaz).

2
Gata

Incepe prin a pregati falafelul.
Pune toate ingredientele intr-un blender sau robot de bucatarie. Proceseaza pana cand totul este combinat, dar ai grija sa nu obtii o pasta fina. Trebuie sa obtii mai degraba o textura grunjoasa, nu un humus. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Cu mainile umede formeaza chiftelutele de dimensiunea dorita.

3
Gata

Aseaza chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace timp de 20-25 de minute, pana cand devin aurii. La jumatatea timpului intoarce chiftelutele pe partea cealalta.

4
Gata

Pentru tabbouleh curata robotul de bucatarie sau blenderul si proceseaza conopida pana cand are consistenta unui cuscus.
Mai poti marunti conopida si dand-o pe razatoare.

5
Gata

Pune o tigaie antiaderenta pe foc mediu si adauga conopida si mirodeniile.
Gateste 10-12 minute amestecand din cand in cand, pana cand e usor gatita.
Lasa conopida sa se raceasca apoi adauga menta si patrunjelul tocate si zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare dupa gust.

6
Gata

Pentru salata curata morcovii si apoi taie-i in fasii cu ajutorul unui peeler sau a unei madoline. Procedeaza la fel si cu castravetii. Pentru mai multa culoare eu am avut morcovi colorati, dar salata iese la fel de buna si doar cu morcovi obisnuiti.
Pune legumele intr-un bol, adauga patrunjelul si menta tocate, ardeiul iute taie rondele, sare, zahar si otet. Amesteca si lasa deoparte cateva minute.

7
Gata

Serveste falafelul alaturi de tabbouleh, salata si iaurt.
Aceasta combinatie de falafel la cuptor cu tabbouleh din conopida si salata de morcovi si catraveti este senzationala. Iaurtul aduce un plus de prospetime si se combina perfect cu restul componentelor din farfurie.
Poti folosi iaurt obisnuit sau vegetal.

Loulou

previous
Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline
next
Biscuiti cu flori de liliac
previous
Chec cu sparanghel, rosii uscate si masline
next
Biscuiti cu flori de liliac

Add Your Comment