Ingredients
- 500 g ficat de pui
- 500 g ciuperci brune
- 300 g carne de pui tocata
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 legaturi de usturoi verde
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 legatura de marar
- 4 oua pentru fiert
- 3 oua pentru umplutura
- 1 ou pentru uns
- 3 linguri de ulei de masline
- 40 g de unt
- 3-4 linguri de coniac sau vin alb sec (optional)
- sare
- piper proaspat macinat
- nucsoara (optional)
Instructiuni
Acest drob de pui cu ciuperci este ideal in orice moment al anului, dar mai ales pentru Paste, pentru persoanele care nu mananca drob traditional de miel. Este un drob fin si suculent, deloc inecacios datorita metodei de preparare. Are un aspect frumos, marmorat, si un gust fresh, dat de verdeata si ceapa si usturoiul verde.
Este un drob preparat din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci, cu multa ceapa verde, usturoi verde, verdeturi si oua fierte.
Pentru ca la masa de Paste sunt oua colorate, poti sa faci acest drob simplu, fara oua.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Intr-o tigaie pune un cub de unt si o lingura de ulei de masline, Cand untul s-a topit pune ciupercile la calit. |
6 Gata | Intr-o alta tigaie pune doua linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins adauga partea alba din ceapa tocata si usturoiul verde tocat. |
7 Gata | |
8 Gata | |
9 Gata | |
10 Gata | |
11 Gata | Aseaza jumatate din compozitie in tava, presand bine, pentru a nu lasa goluri de aer. Aseaza apoi ouale fierte. Pune restul compozitiei deasupra, presand iar foarte bine. |
12 Gata |