Drob de pui cu ciuperci

Drob de pui cu ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 g ficat de pui
500 g ciuperci brune
300 g carne de pui tocata
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de usturoi verde
1 legatura de patrunjel verde
1 legatura de marar
4 oua pentru fiert
3 oua pentru umplutura
1 ou pentru uns
3 linguri de ulei de masline
40 g de unt
3-4 linguri de coniac sau vin alb sec (optional)
sare
piper proaspat macinat
nucsoara (optional)

Un drob fin, cu gust proaspat.

  • 1 ora si 10 minute
  • Portii 8
  • Medium

Ingredients

Instructiuni

Acest drob de pui cu ciuperci este ideal in orice moment al anului, dar mai ales pentru Paste, pentru persoanele care nu mananca drob traditional de miel. Este un drob fin si suculent, deloc inecacios datorita metodei de preparare. Are un aspect frumos, marmorat, si un gust fresh, dat de verdeata si ceapa si usturoiul verde.
Este un drob preparat din ficatei de pui, carne de pui si ciuperci, cu multa ceapa verde, usturoi verde, verdeturi si oua fierte.
Pentru ca la masa de Paste sunt oua colorate, poti sa faci acest drob simplu, fara oua.

Etape

1
Gata

Curata ficatul de pielite si grasime. Curata ciupercile si legumele.

2
Gata

Pune la fiert 4 oua. Fierbe timp de 7-8 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.

3
Gata

Taie ciupercile cubulete.

4
Gata

Taie marunt ceapa verde si usturoiul verde. Pune separat partea alba si partea verde. Toaca marunt si verdeturile.

5
Gata

Intr-o tigaie pune un cub de unt si o lingura de ulei de masline, Cand untul s-a topit pune ciupercile la calit.
Adauga sare si piper si caleste ciupercile amestecand din cand in cand, pana cand sunt usor rumenite si zeama lasata de ciuperci se evapora complet.
Eu am adaugat si o mana de galbiori uitati prin congelator. Daca ai ceva ciuperci de padure prin casa, ca de exemplu galbiori, ghebe sau hribi, poti sa le adaugi, pentru ca voi da un gust deosebit drobului.

6
Gata

Intr-o alta tigaie pune doua linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins adauga partea alba din ceapa tocata si usturoiul verde tocat.
Soteaza pana cand legumele se inmoaie.
Adauga ficateii de pui. Gateste 3-4 minute pana isi schimba culoarea pe toate partile. Optional adauga coniacul sau vinul alb sec si gateste pana cand se evapora alcoolul.
Nu trebuie sa gatesti complet ficateii, pentru ca ei se vor gati si la cuptor, asa ca opreste gatirea cat ficateii sunt roz in interior. Asa te asiguri ca ficateii nu sunt uscati, iar drobut nu va fi inecacios.

7
Gata

Toaca ficateii cu ajutorul unei masini de tocat carne sau cu ajutorul unui robot de bucatarie. Asigura-te ca nu sunt tocati foarte fin si ca mai raman bucatele de ficat. Poti sa ii toci si la cutit.

8
Gata

Intr-un bol amesteca ficateii de pui, carnea de pui si ciupercile.

9
Gata

Adauga partea verde de la ceapa tocata si usturoiul tocat, verdeata tocata, trei oua, sare, mult piper proaspat macinat si optional un varf de lingurita de nucsoara macinata. Amesteca totul foarte bine.

10
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).
Tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Eu am folosit o tava cu dimensiunile 13 cm x 28 cm.
Curata ouale fierte. Bate un ou crud cu un praf de sare.

11
Gata

Aseaza jumatate din compozitie in tava, presand bine, pentru a nu lasa goluri de aer. Aseaza apoi ouale fierte. Pune restul compozitiei deasupra, presand iar foarte bine.
Unge drobul cu ou si pune deasupra cateva bucatele de unt.
Se coace timp de aproximativ 40 de minute, pana cand este frumos rumenit.

12
Gata

Se lasa drobul sa se raceasca in tava. Lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Acest drob de pui cu ciuperci este delicios alaturi de o salata fresh, de primavara.

Loulou

previous
Lichior din flori de liliac
next
Salata de pastrav afumat cu sos de hrean
previous
Lichior din flori de liliac
next
Salata de pastrav afumat cu sos de hrean

Add Your Comment