Ingredients
Pentru aluat
- 300 g faina
- 100 g unt
- 2 oua
- 1/4 lingurita sare
- 1 ou pentru uns aluatul
Pentru umplutura
- 750 g organe de miel (organele e la un miel)
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- o mana de leurda (optional)
- 3 oua
- 3-4 linguri de coniac sau vin alb sec (optional)
- 3-4 linguri de ulei
- sare
- piper proaspat macinat
- nucsoara (optional)
Instructiuni
Acest drob de miel respecta reteta traditionala, doar ca am inlocuit prapurul cu un aluat fraged. Aluatul fraged si crocant se potriveste perfect cu continutul cremos, deloc inecacios, bogat in verdeturi.
Daca nu ai prapur sau daca esti ca mine si nu iti place sa folosesti prapurul, atunci aceasta metoda de preparare este perfecta.
Organele de miel au fost calite mai intai in tigaie, cu ceapa si usturoi, si nu fierte. Astfel se pastreaza mai mult din savoarea organelor si nu se intaresc.
Eu am avut doar ficat de miel, dar recomand sa pregatesti acest drob cu toate organele, pentru ca fiecare organ aduce gustul si savoarea lui. Poti pregati acest drob si cu organe de porc sau de pui.
Etape
1 Gata | Pentru aluat, pune intr-un bol faina cu un praf de sare. Adauga untul taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga apoi ouale si framanta pana cand sunt incorporate in aluat. Daca mai este necesar, mai adauga cate o lingura de apa foarte rece si framanta pana cand obtii un aluat fin si elastic. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | |
5 Gata | Intr-o alta tigaie pune doua linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins adauga partea alba din ceapa tocata si usturoiul verde tocat. Nu se pune sare peste legume, ca sa nu se intareasca organele. |
6 Gata | |
7 Gata | |
8 Gata | Scoate aluatull din frugider. Bucata mai mare de aluat o intinzi cu ajutorului unui sucitor pentru a obtine un foaie care sa acopere atat fundul cat si peretii tavii. |
9 Gata | Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata). |
10 Gata | |
11 Gata | |
12 Gata | |
13 Gata | |
14 Gata |