• Home
  • Drob de miel in crusta de aluat fraged

Drob de miel in crusta de aluat fraged

Drob de miel in crusta de aluat fraged

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru aluat
300 g faina
100 g unt
2 oua
1/4 lingurita sare
1 ou pentru uns aluatul
Pentru umplutura
750 g organe de miel (organele e la un miel)
2 legaturi ceapa verde
2 legaturi usturoi verde
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
o mana de leurda (optional)
3 oua
3-4 linguri de coniac sau vin alb sec (optional)
3-4 linguri de ulei
sare
piper proaspat macinat
nucsoara (optional)

Drod traditional invelit intr-un aluat fraged de tarta

  • 1 ora si 15 minute
  • Portii 10
  • Medium

Ingredients

  • Pentru aluat

  • Pentru umplutura

Instructiuni

Acest drob de miel respecta reteta traditionala, doar ca am inlocuit prapurul cu un aluat fraged. Aluatul fraged si crocant se potriveste perfect cu continutul cremos, deloc inecacios, bogat in verdeturi.

Daca nu ai prapur sau daca esti ca mine si nu iti place sa folosesti prapurul, atunci aceasta metoda de preparare este perfecta.
Organele de miel au fost calite mai intai in tigaie, cu ceapa si usturoi, si nu fierte. Astfel se pastreaza mai mult din savoarea organelor si nu se intaresc.

Eu am avut doar ficat de miel, dar recomand sa pregatesti acest drob cu toate organele, pentru ca fiecare organ aduce gustul si savoarea lui. Poti pregati acest drob si cu organe de porc sau de pui.

Etape

1
Gata

Pentru aluat, pune intr-un bol faina cu un praf de sare. Adauga untul taiat cubulete si amesteca bine cu degetele pana cand se obtin niste firmituri. Adauga apoi ouale si framanta pana cand sunt incorporate in aluat. Daca mai este necesar, mai adauga cate o lingura de apa foarte rece si framanta pana cand obtii un aluat fin si elastic.

2
Gata

Imparte aluatul in doua parti. O parte sa reprezinte aproximativ o treime si o parte mai mare, care sa fie cam 2 treimi. Poti cantari aluatul. Eu am impartit din ochi. Inveleste cele doua bucati de aluat in hartie de copt si da-le la frigider cel putin 30 de minute.

3
Gata

Cat timp aluatul sta la frigider prepara compozitia drobului.
Curata organele de pielite si e grasime, Taie-le in bucati mai mici (in cuburi de aproximativ 3-4 cm).

4
Gata

Taie marunt ceapa verde si usturoiul verde. Pune separat partea alba si partea verde. Toaca marunt si verdeturile.

5
Gata

Intr-o alta tigaie pune doua linguri de ulei. Cand uleiul s-a incins adauga partea alba din ceapa tocata si usturoiul verde tocat. Nu se pune sare peste legume, ca sa nu se intareasca organele.
Soteaza pana cand legumele se inmoaie.
Apoi adaugi pe rand organele. Eu am folosit doar ficat, dar daca ai toate organele de la un miel, le adaugi in urmatoarea ordine. Adauga mai intai inima, plamanii si splina. Le gatesti cam 6-7 minute, in tigaia acoperita cu capac.
Adauga apoi rinichii si ficatul. Ei au nevoie de mult mai putin timp de calire. Se gateste totul inca 5-6 minute, fara capac.
Optional adauga coniacul sau vinul alb sec si gateste pana cand se evapora alcoolul.

6
Gata

Toaca jumatate din cantitatea de organe cu ajutorul masinii de tocat, a unui robot sau cu un blender. Toaca cealalta jumatate in cubulete mici cu ajutorul unui cutit,

7
Gata

Peste organele tocate adauga partea verde de la ceapa tocata si usturoiul tocat, verdeata tocata, trei oua, sare, mult piper proaspat macinat si optional un varf de lingurita de nucsoara macinata. Amesteca totul foarte bine.

8
Gata

Scoate aluatull din frugider. Bucata mai mare de aluat o intinzi cu ajutorului unui sucitor pentru a obtine un foaie care sa acopere atat fundul cat si peretii tavii.
Eu am folosit o tava de tort cu fundul detasabil cu diametrul de 20 cm.
Fundul tavii l-am tapetat cu hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt.
Pune aluatul in tava si aseaza-l cu grija ca sa acopere bine baza si peretii tavii.

9
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180°C (treapta 4-5 la cuptorul cu gaz, temperatura moderata).

10
Gata

Aseaza compozitia peste aluat, presand bine, pentru a nu lasa goluri de aer. Adu marginile de aluat peste compozitie.

11
Gata

Din bucata de aluat ramasa se ruleaza cu ajutorul sucitorului o foaie cam de dimensiunea tavii. Aseaza aluatul peste umplutura. Baga marginile aluatului in interior, pe margine si preseaza usor ca sa se sigileze bine invelisul de aluat de jur imprejurul compozitiei.

12
Gata

Unge drobul cu ou batut cu un praf de sare.

13
Gata

Se coace timp de aproximativ 45-50 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie..
Se lasa drobul sa se raceasca in tava.

14
Gata

Lasa-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
Acest drob de miel in crusta de aluat fraged, este perfect alaturi de un ou rosu.
Este atat de bun ca sa poate pregati oricand, du doar pentru Paste.

Loulou

previous
Salata de ardei copti cu ou si dressing de patrunjel cu migdale
next
Reteta rapida de socata
previous
Salata de ardei copti cu ou si dressing de patrunjel cu migdale
next
Reteta rapida de socata

Add Your Comment