Ingredients
Pentru vinetele coapte
- 2 vinete medii
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Pentru curry
- o ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute (sau o lingurita de paprika)
- o bucatica de ghimbir de 2-3 cm
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita turmeric
- 1 lingurita pudra garam masala sau pudra de curry
- 1 ardei gras verde
- 1 conserva de 400 g rosii sau 600 g rosii proaspete bine coapte
- 1 conserva de naut (400 g)
- 1 conserva lapte de cocos (400 ml)
- 1 legatura de coriandru sau patrunjel verde
- sare
- optional migdale sau arahide prajite
Instructiuni
Etape
1 Gata | Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz - temperatura moderata spre mare). |
2 Gata | Cat timp se coc vinetele puneti uleiul la incins intr-o tigaie incapatoare. Adaugati cepa si usturoiul tocate marunt. Sotati 2-3 minute apoi adaugati ghimbirul proaspat ras, coriandru, chimion, turmeric, garam masala (sau pudra de curry), ardeiul iute tocat marunt si mai sotati timp de jumatate de minut. Adaugati si ardeiul verde taiat cubulete si sotati un minut. |
3 Gata | |
4 Gata |