Curry cu naut si vinete coapte

Curry cu naut si vinete coapte

Ingrediente

Portii
Pentru vinetele coapte
2 vinete medii
1 lingura ulei de masline
sare
piper
Pentru curry
o ceapa medie
2 catei de usturoi
1 ardei iute (sau o lingurita de paprika)
o bucatica de ghimbir de 2-3 cm
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita chimion macinat
1/2 lingurita turmeric
1 lingurita pudra garam masala sau pudra de curry
1 ardei gras verde
1 conserva de 400 g rosii sau 600 g rosii proaspete bine coapte
1 conserva de naut (400 g)
1 conserva lapte de cocos (400 ml)
1 legatura de coriandru sau patrunjel verde
sare
optional migdale sau arahide prajite

Este perfect pentru cina, dar si pentru a doua zi la pranz.

  • 30 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru vinetele coapte

  • Pentru curry

Modul de preparare

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz - temperatura moderata spre mare).
Spalati si curatati vinetele de codita. Taiati-le in cubulete de 2 cm.
Puneti cubuletele de vinete intr-o tava. Presarati sare si piper si tropiti-le cu ulei de masline. Coaceti vinetele pana cand capata o nuanta aurie.

2
Gata

Cat timp se coc vinetele puneti uleiul la incins intr-o tigaie incapatoare. Adaugati cepa si usturoiul tocate marunt. Sotati 2-3 minute apoi adaugati ghimbirul proaspat ras, coriandru, chimion, turmeric, garam masala (sau pudra de curry), ardeiul iute tocat marunt si mai sotati timp de jumatate de minut. Adaugati si ardeiul verde taiat cubulete si sotati un minut.

3
Gata

Adaugati rosiile tocate cubulete, nautul scurs bine si laptele de cocos. Lasati sa fierba 10-15 minute pana cand sosul incepe sa sa ingroase. La final adaugati vinetele coapte si mai fierbeti 1-2 minute.

4
Gata

Luati vasul de pe foc si adaugati patrunjelul sau coriandrul tocat. Optional se pot presara si migdale sau arahide usor prajite si tocate grosier.
Se poate servi alaturi de orez.

inapoi
Pancakes cu ricotta si parmezan alaturi de salata de avocado si castravete
inainte
Conopida cu parmezan si usturoi
previous
Pancakes cu ricotta si parmezan alaturi de salata de avocado si castravete
next
Conopida cu parmezan si usturoi

Add Your Comment