Crumble cu prune si alune de padure

Crumble cu prune si alune de padure

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
400 g prune
100 g fulgi de ovaz
50 g alune de padure
50 g faina de migdale
50 g unt
50 g zahar brun
Un praf de sare
1 lingurita scortisoara
jumatate de lingurita ghimbir macinat (optional)

In acest crumble fructele moi si aromate se imbina perfect cu firmiturile crocante de ovaz si alune

  • 1 ora
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Acest desert este la fel de gustos si cu piersici sau alte fructe. Puteti inlocui alunele cu fulgi de migdale, fistic sau nuci. De asemenea, acest desert poate deveni unul vegan sau de post inlocuind untul cu ulei de cocos sau alt tip de ulei vegetal, ca de exemplu ulei din seminte de struguri.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 180 grade C / 4 la cuptorul cu gaz (temperatura moderata).

2
Gata

Spalati prunele, taiati-le in doua si scoateti samburele. Puneti-le intr-o tava unsa cu unt, presarati 25 g zahar si scortisoara macinata, Coaceti fructele pana cand se inmoaie.

3
Gata

Daca folositi alune crude, ele trebuie pajite in prealabil. Puneti alunele intr-o tigaie antiaderenta pe foc mic. Prajiti-le pana cand coaja subtire incepe sa se desprinda. Curatati alunele de coaja frecandu-le usor intre palme.

4
Gata

Tocati alunele grosier. Amestacati alunele cu fulgii de ovaz, faina de migdale, untul, zaharul ramas, praful de sare si optional ghimbirul macinat. Amestecati bine pentru a obtine un amestec omogen.
Intindeti acest amestec uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti pana cand devine auriu.

5
Gata

Serviti fructele coapte peste care presarati crumble-ul crocant. Se recomanda servirea alaturi de inghetata de vanilie sau iaurt grecesc. Aromele se imbina perfect.

Loulou

previous
Vinete prajite cu rosii si usturoi
next
Supa de dovleac si radacinoase coapte
previous
Vinete prajite cu rosii si usturoi
next
Supa de dovleac si radacinoase coapte

Add Your Comment