Ingredients
- 400 g prune
- 100 g fulgi de ovaz
- 50 g alune de padure
- 50 g faina de migdale
- 50 g unt
- 50 g zahar brun
- Un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- jumatate de lingurita ghimbir macinat (optional)
Instructiuni
Acest desert este la fel de gustos si cu piersici sau alte fructe. Puteti inlocui alunele cu fulgi de migdale, fistic sau nuci. De asemenea, acest desert poate deveni unul vegan sau de post inlocuind untul cu ulei de cocos sau alt tip de ulei vegetal, ca de exemplu ulei din seminte de struguri.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Tocati alunele grosier. Amestacati alunele cu fulgii de ovaz, faina de migdale, untul, zaharul ramas, praful de sare si optional ghimbirul macinat. Amestecati bine pentru a obtine un amestec omogen. |
5 Gata |