Ingredients
- 500 g capsuni
- 1 lingura de zahar vanilat
- cateva picaturi de suc de lamaie
- 1 lingura de fulgi de migdale
- 1 lingura de seminte de chia
- 1 lingurita de unt pentru ungerea tavii
Pentru crumble
- 90 g fulgi de ovaz
- 30 g fulgi de migdale
- 65 g unt rece
- 50 g zahar brun
Instructiuni
Puteti prepara aceasta reteta si cu fructe de padure: zmeura, afine, coacaze, sau amestec de fructe.
Etape
1 Gata | Capsunile se spala, se curata coditele si se taie in jumatati. |
2 Gata | Se unge o tava cu unt. In tava se pun capsunile amestecate cu zaharul vanilat, cateva picaturi de suc de lamaie, fulgii de migdale si semintele de chia. |
3 Gata | Ingredientele pentru crumble se amesteca repede, pentru ca untul rece sa nu vina foarte mult in contact cu mainile calde. Se amesteca pana cand se obtine un amestec omogen, asemenator unor firmituri. Daca doriti, puteti sa sfarimati inainte fulgii de migdale, cu ajutorul unui blender, pentru a obtine un crumble mai fin, insa eu prefer fulgii intregi, pentru ca devin crocati dupa coacere. |
4 Gata | Presarati uniform crumbelul obtinut peste fructe. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 195 °C (treapta 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata-mare) și se coace timp de 20 - 25 de minute, pana cand stratul de crumble devine auriu. Acest desert se poate servi cald sau rece, simplu sau insotit de fructe proaspete, inghetata, iaurt sau smantana. |