Crumble cu capsuni

Crumble cu capsuni

Ingrediente

Portii
500 g capsuni
1 lingura de zahar vanilat
cateva picaturi de suc de lamaie
1 lingura de fulgi de migdale
1 lingura de seminte de chia
1 lingurita de unt pentru ungerea tavii
Pentru crumble
90 g fulgi de ovaz
30 g fulgi de migdale
65 g unt rece
50 g zahar brun

Un desert simplu, aromat, crocant.

  • 30 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru crumble

Modul de preparare

Puteti prepara aceasta reteta si cu fructe de padure: zmeura, afine, coacaze, sau amestec de fructe.

1
Gata

Capsunile se spala, se curata coditele si se taie in jumatati.

2
Gata

Se unge o tava cu unt. In tava se pun capsunile amestecate cu zaharul vanilat, cateva picaturi de suc de lamaie, fulgii de migdale si semintele de chia.

3
Gata

Ingredientele pentru crumble se amesteca repede, pentru ca untul rece sa nu vina foarte mult in contact cu mainile calde. Se amesteca pana cand se obtine un amestec omogen, asemenator unor firmituri. Daca doriti, puteti sa sfarimati inainte fulgii de migdale, cu ajutorul unui blender, pentru a obtine un crumble mai fin, insa eu prefer fulgii intregi, pentru ca devin crocati dupa coacere.

4
Gata

Presarati uniform crumbelul obtinut peste fructe. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 195 °C (treapta 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata-mare) și se coace timp de 20 - 25 de minute, pana cand stratul de crumble devine auriu. Acest desert se poate servi cald sau rece, simplu sau insotit de fructe proaspete, inghetata, iaurt sau smantana.

inapoi
Clafoutis cu fructe de vara
inainte
Supa de ardei copti cu branza de burduf
previous
Clafoutis cu fructe de vara
next
Supa de ardei copti cu branza de burduf

Add Your Comment