Crumble cu afine si cardamom

Crumble cu afine si cardamom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru crumble
35 zahar brun
90 g faina
60 g fulgi de ovaz
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita cardamom macinat
100 g unt rece
un praf de sare
Pentru umplutura de fructe
250 g afine proaspete sau congelate
35 g zahar brun
2 linguri amidon

Usor de facut si foarte versatil

  • 40 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

  • Pentru crumble

  • Pentru umplutura de fructe

Instructiuni

Puteti inlocui afinele cu alte fructe de padure, sau orice alte fructe in general. In fuctie de cat de dulci sau acrisoare sunt fructele puteti ajusta usor cantitatea de zahar. De asemena, puteti inlocui cardamomul cu scortisoara sau cu alt condiment. Daca folositi afine congelate sa nu le dezghetati inainte de a le folosi.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz - temperatura moderata spre mare).
Amestecati zaharul, faina, fulgii de ovaz, praful de copt, sarea si cardamomul.
Adaugati untul rece taiat cubulete. Amestecati usor cu degetele pana cand obtineti un amestec omogen si sfaramicios.

2
Gata

Ungeti o forma mica de tarta cu putin unt. Puneti afinele in tava si adugati peste ele zaharul si amidonul si amestecati usor. Presarati amestecul sfaramicios peste fructe.
Coaceti timp de 30-35 minute pana cand amestecul de deasupra devine auriu.

3
Gata

Lasati sa se raceasca 10 minute inainte de a servi. Puteti servi alaturi de inghetata de vanilie, dar merge la fel de bine si alaturi de iaurt grecesc.

Loulou

previous
Piept de pui cu lamaie si ghimbir
next
Biscuiti din conopida cu bacon – fara gluten
previous
Piept de pui cu lamaie si ghimbir
next
Biscuiti din conopida cu bacon – fara gluten

Add Your Comment