Crumble cu afine si cardamom

Crumble cu afine si cardamom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Pentru crumble
35 zahar brun
90 g faina
60 g fulgi de ovaz
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita cardamom macinat
100 g unt rece
un praf de sare
Pentru umplutura de fructe
250 g afine proaspete sau congelate
35 g zahar brun
2 linguri amidon

Usor de facut, versatil. aromat

  • 40 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

  • Pentru crumble

  • Pentru umplutura de fructe

Instructiuni

Daca ai fructe si vrei sa faci un desert, cea mai simpla optiune este sa faci un crumble. Poti inlocui afinele cu alte fructe de padure, sau orice alte fructe in general. In fuctie de cat de dulci sau acrisoare sunt fructele poti ajusta usor cantitatea de zahar. De asemena, poti inlocui cardamomul cu scortisoara sau cu alt condiment. Daca folosesti afine congelate sa nu le dezgheti inainte de a le folosi.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz - temperatura moderata spre mare).

2
Gata

Amesteca zaharul, faina, fulgii de ovaz, praful de copt, sarea si cardamomul.
Adauga untul rece taiat cubulete. Amesteca usor cu degetele pana cand obtii un amestec omogen si sfaramicios.

3
Gata

Unge o forma mica de tarta cu putin unt. Pune afinele in tava si aduga peste ele zaharul si amidonul si amesteca usor. Presara amestecul sfaramicios peste fructe.

4
Gata

Coace timp de 30-35 minute pana cand amestecul de deasupra devine auriu. Lasa sa se raceasca 10 minute inainte de a servi. Poti servi alaturi de inghetata de vanilie, dar merge la fel de bine si alaturi de iaurt grecesc sau smantana.

Loulou

previous
Tarta cu dovlecei, ricotta, lamaie si cimbru
next
Vinete prajite cu rosii si usturoi
previous
Tarta cu dovlecei, ricotta, lamaie si cimbru
next
Vinete prajite cu rosii si usturoi

Add Your Comment