Crostini cu legume coapte si branza feta

Crostini cu legume coapte si branza feta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
o vanata mica si mai subtire
un dovlecel mic
1 ardei rosu
1 ardei verde
o ceapa rosie
2 rosii medii sau o rosie mai mare si cateva rosii cherry
2-3 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
2 catei de usturoi
o mana de cimbru verde sau uscat
o mana de busuioc verde
sare
piper
paine cu maia

Sunt delicioase si super simplu de facut

  • 45 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta reteta se poate prepara si cu radacinoase: morcov, pastanac, sfecla rosie, etc. Puteti alege legumele in functie de sezon.
In loc de branza feta se poate folosi branza de capra sau branza de burduf.

Etape

1
Gata

Se spala si se se curata legumele. Se taie in fasii (ardeiul, vanata, dovlecelul) sau in felii (rosia, ceapa) de 1-2 cm grosime. Le puteti taia si cubulete de dimensiunea dorita.
Puneti toate legumele intr-un bol impreuna cu uleiul, otetul balsamic, sare, piper, usturoiul zdrobit, cimbru si busuioc tocat. Amestecati bine, pentru a se intrepatrunde toate aromele.

2
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (temperatura moderata spre mare - treapta 6 la cuptorul pe gaz).

3
Gata

Puneti legumele intr-un singur strat intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Coaceti legumele timp de 25 - 30 minute.

4
Gata

Taiati painea in felii subtiri. Stropiti feliile cu ulei de masline. Prajiti feliile pe grill sau in cuptor, astfel incat painea sa fie crocanta la exterior dar sa ramana moale in interior.

5
Gata

Puneti fasii din fiecare leguma coapta pe feliile de paine si presarati branza feta si busuioc proaspat.

Loulou

previous
Chiftelute de dovlecei cu mangold si feta
next
Salata cu quinoa, bob, dovlecei si feta
previous
Chiftelute de dovlecei cu mangold si feta
next
Salata cu quinoa, bob, dovlecei si feta

Add Your Comment