Ingredients
-
o vanata mica si mai subtire
-
un dovlecel mic
-
1 ardei rosu
-
1 ardei verde
-
o ceapa rosie
-
2 rosii medii sau o rosie mai mare si cateva rosii cherry
-
2-3 linguri ulei de masline
-
1 lingura otet balsamic
-
2 catei de usturoi
-
o mana de cimbru verde sau uscat
-
o mana de busuioc verde
-
sare
-
piper
-
paine cu maia
Instructiuni
Aceasta reteta se poate prepara si cu radacinoase: morcov, pastanac, sfecla rosie, etc. Puteti alege legumele in functie de sezon.
In loc de branza feta se poate folosi branza de capra sau branza de burduf.
Etape
1
Gata
|
Se spala si se se curata legumele. Se taie in fasii (ardeiul, vanata, dovlecelul) sau in felii (rosia, ceapa) de 1-2 cm grosime. Le puteti taia si cubulete de dimensiunea dorita. |
2
Gata
|
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (temperatura moderata spre mare - treapta 6 la cuptorul pe gaz). |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Taiati painea in felii subtiri. Stropiti feliile cu ulei de masline. Prajiti feliile pe grill sau in cuptor, astfel incat painea sa fie crocanta la exterior dar sa ramana moale in interior. |
5
Gata
|