Piept de pui crispy cu arome orientale

Piept de pui crispy cu arome orientale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
600 g piept de pui dezosat
Pentru marinada
200 ml lapte batut, iaurt de baut, sau iaurt diluat cu putin lapte
1/2 lingurita boia
1 lingurita turmeric
3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita de sare
1/2 lingurita chimion
1/2 lingurita piper
Pentru crusta
200 g fulgi de porumb
50 g parmezan ras
1/2 lingurita turmeric (optional)

Puiul este foarte fraged, iar crusta super crocanta. Imposibil sa ii rezisti

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

  • Pentru marinada

  • Pentru crusta

Instructiuni

Aceasta reteta este, de fapt, o combinatie de gust intre pui crispy si shaworma. Am folosit condimentele orientale pentru a marina puiul inainte de a-l trece prin amestecul pentru crusta.

Etape

1
Gata

Prima etapa este marinarea carnii de pui. Spalati pieptul de pui, apoi il uscati tapetand cu servetele de hartie. Taiati carnea fasii late de 3-4 cm, sau cat le doriti voi de mari.
Intr-un bol amestecati iaurtul sau laptele batut cu usturoiul zdrobit, turmeric, boia, chimion, sare, piper. Puneti carnea in marinada si lasati la frigider cel putin o ora. Puteti sa marinati carnea si de seara pana dimineata.

2
Gata

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius (treapata 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).

3
Gata

Pentru crusta zdrobiti fulgii de porumb cu ajutorul unui robot sau intr-un mojar cu ajutorul unui pistil.
Amestecati fulgii zdrobiti cu parmezanul ras.

4
Gata

Dupa cel putin o ora la frigider, scoateti puiul. Tapetati o tava cu hartie de copt.
Luati fiecare fasie de carne astfel incat sa ramana cat mai mult iaurt pe ea si tavaliti-o prin amestecul de fulgi de porumb. Puneti bucatile de carne imbracate in crusta in tava. Coaceti timp de 25 - 30 de minute pana cand sunt rumenite. Se servesc cu sosul preferat.

Loulou

previous
Rosii umplute cu ciuperci si nuci – reteta de post
next
Tarta cu frangipane de fistic si zmeura
previous
Rosii umplute cu ciuperci si nuci – reteta de post
next
Tarta cu frangipane de fistic si zmeura

Add Your Comment