Ingredients
-
600 g piept de pui dezosat
-
Pentru marinada
-
200 ml lapte batut, iaurt de baut, sau iaurt diluat cu putin lapte
-
1/2 lingurita boia
-
1 lingurita turmeric
-
3 catei de usturoi zdrobiti
-
1 lingurita de sare
-
1/2 lingurita chimion
-
1/2 lingurita piper
-
Pentru crusta
-
200 g fulgi de porumb
-
50 g parmezan ras
-
1/2 lingurita turmeric (optional)
Instructiuni
Aceasta reteta este, de fapt, o combinatie de gust intre pui crispy si shaworma. Am folosit condimentele orientale pentru a marina puiul inainte de a-l trece prin amestecul pentru crusta.
Etape
1
Gata
|
Prima etapa este marinarea carnii de pui. Spalati pieptul de pui, apoi il uscati tapetand cu servetele de hartie. Taiati carnea fasii late de 3-4 cm, sau cat le doriti voi de mari. |
2
Gata
|
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius (treapata 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Dupa cel putin o ora la frigider, scoateti puiul. Tapetati o tava cu hartie de copt. |