Piept de pui crispy cu arome orientale

Piept de pui crispy cu arome orientale

Ingrediente

Portii
600 g piept de pui dezosat
Pentru marinada
200 ml lapte batut, iaurt de baut, sau iaurt diluat cu putin lapte
1/2 lingurita boia
1 lingurita turmeric
3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingurita de sare
1/2 lingurita chimion
1/2 lingurita piper
Pentru crusta
200 g fulgi de porumb
50 g parmezan ras
1/2 lingurita turmeric

Puiul este foarte fraged, iar crusta super crocanta. Imposibil sa ii rezisti

  • 1 ora si 30 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

  • Pentru marinada

  • Pentru crusta

Modul de preparare

Aceasta reteta este, de fapt, o combinatie de gust intre pui crispy si shaworma. Am folosit condimentele orientale pentru a marina puiul inainte de a-l trece prin amestecul pentru crusta.

1
Gata

Prima etapa este marinarea carnii de pui. Spalati pieptul de pui, apoi il uscati tapetand cu servetele de hartie. Taiati carnea fasii late de 3-4 cm, sau cat le doriti voi de mari.
Intr-un bol amestecati iaurtul sau laptele batut cu usturoiul zdrobit, turmeric, boia, chimion, sare, piper. Puneti carnea in marinada si lasati la frigider cel putin o ora. Puteti sa marinati carnea si de seara pana dimineata.

2
Gata

Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius (treapata 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata).

3
Gata

Pentru crusta zdrobiti fulgii de porumb cu ajutorul unui robot sau intr-un mojar cu ajutorul unui pistil.
Amestecati fulgii zdrobiti cu parmezanul ras. Daca doriti un plus de gust puteti sa adaugati si o lingurita de turmeric.

4
Gata

Dupa cel putin o ora la frigider, scoateti puiul. Tapetati o tava cu hartie de copt.
Luati fiecare fasie de carne astfel incat sa ramana cat mai mult iaurt pe ea si tavaliti-o prin amestecul de fulgi de porumb. Puneti bucatile de carne imbracate in crusta in tava. Coaceti timp de 25 - 30 de minute pana cand sunt rumenite. Se servesc cu sosul preferat.

inapoi
Suc cu ingrediente din gradina
inainte
Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru
previous
Suc cu ingrediente din gradina
next
Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru

Add Your Comment