Ingredients
- 600 g piept de pui dezosat
Pentru marinada
- 200 ml lapte batut, iaurt de baut, sau iaurt diluat cu putin lapte
- 1/2 lingurita boia
- 1 lingurita turmeric
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 1 lingurita de sare
- 1/2 lingurita chimion
- 1/2 lingurita piper
Pentru crusta
- 200 g fulgi de porumb
- 50 g parmezan ras
- 1/2 lingurita turmeric (optional)
Instructiuni
Aceasta reteta este, de fapt, o combinatie de gust intre pui crispy si shaworma. Am folosit condimentele orientale pentru a marina puiul inainte de a-l trece prin amestecul pentru crusta.
Etape
1 Gata | Prima etapa este marinarea carnii de pui. Spalati pieptul de pui, apoi il uscati tapetand cu servetele de hartie. Taiati carnea fasii late de 3-4 cm, sau cat le doriti voi de mari. |
2 Gata | Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius (treapata 5 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata). |
3 Gata | |
4 Gata | Dupa cel putin o ora la frigider, scoateti puiul. Tapetati o tava cu hartie de copt. |