“Couscous” din conopida

“Couscous” din conopida

Ingrediente

Portii
900 g conopida curatata de cotor si de frunze
1 lingura ulei de masline
2 lingurite chimion macinat
jumatate lingurita cardamom macinat
45 g fistic usor prajit si tocat grosier
50 g seminte de pin usor prajite
100 g seminte de rodie
1 cana de frunze de patrunjel tocate marunt
1 cana de frunze de menta tocate marunt
60 g fructe uscate de Physalis (pentru ca se gasesc mai greu, le puteti inlocui cu merisoare uscate sau cu o portocala medie curatata si taiata bucatele)
zeama de lamaie
sare
piper

Este la fel de gustos ca si couscousul clasic, dar e fara gluten.

  • 20 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

O reteta extrem de sanatoasa, care are gustul foarte asemanator cu cel al couscousului clasic, dar care nu contine gluten.

1
Gata

Maruntiti conopida cu ajutorul unui robot, dar aveti grija sa nu o maruntiti prea tare. Puteti da conopida prin razatoare sau o puteti marunti cu cutitul pana cand capata aspectul de couscous.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie. Adaugati conopida si sotati timp de 5 minute sau pana incepe sa se gateasca. Aveti grija sa nu se inmoaie. Adaugati chimionul si cardamomul si mai gatiti 1 minut sau pana gand incepe sa se simta aroma. Adaugati sare si piper dupa gust.

2
Gata

Lasati conopida sa se raceasca, apoi adaugati fisticul, semintele de pin, semintele de rodie, patrunjelul, menta si fructele uscate. Adaugati zeama de lamaie dupa gust.
Se serveste alaturi de humus cu morcovi copti si urturoi copt. Gasiti reteta aici.

inapoi
Supa cu morcovi si ghimbir
inainte
Hummus cu morcov copt si usturoi copt
previous
Supa cu morcovi si ghimbir
next
Hummus cu morcov copt si usturoi copt

Add Your Comment