Ingredients
- 900 g conopida curatata de cotor si de frunze
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite chimion macinat
- jumatate lingurita cardamom macinat
- 45 g fistic usor prajit si tocat grosier
- 50 g seminte de pin usor prajite
- 100 g seminte de rodie
- 1 cana de frunze de patrunjel tocate marunt
- 1 cana de frunze de menta tocate marunt
- 60 g fructe uscate de Physalis (pentru ca se gasesc mai greu, le puteti inlocui cu merisoare uscate sau cu o portocala medie curatata si taiata bucatele)
- zeama de lamaie
- sare
- piper
Instructiuni
O reteta extrem de sanatoasa, care are gustul foarte asemanator cu cel al couscousului clasic, dar care nu contine gluten.
Etape
1 Gata | Maruntiti conopida cu ajutorul unui robot, dar aveti grija sa nu o maruntiti prea tare. Puteti da conopida prin razatoare sau o puteti marunti cu cutitul pana cand capata aspectul de couscous. |
2 Gata | Lasati conopida sa se raceasca, apoi adaugati fisticul, semintele de pin, semintele de rodie, patrunjelul, menta si fructele uscate. Adaugati zeama de lamaie dupa gust. |