Ingredients
-
900 g conopida curatata de cotor si de frunze
-
1 lingura ulei de masline
-
2 lingurite chimion macinat
-
jumatate lingurita cardamom macinat
-
45 g fistic usor prajit si tocat grosier
-
50 g seminte de pin usor prajite
-
100 g seminte de rodie
-
1 cana de frunze de patrunjel tocate marunt
-
1 cana de frunze de menta tocate marunt
-
60 g fructe uscate de Physalis (pentru ca se gasesc mai greu, le puteti inlocui cu merisoare uscate sau cu o portocala medie curatata si taiata bucatele)
-
zeama de lamaie
-
sare
-
piper
Instructiuni
O reteta extrem de sanatoasa, care are gustul foarte asemanator cu cel al couscousului clasic, dar care nu contine gluten.
Etape
1
Gata
|
Maruntiti conopida cu ajutorul unui robot, dar aveti grija sa nu o maruntiti prea tare. Puteti da conopida prin razatoare sau o puteti marunti cu cutitul pana cand capata aspectul de couscous. |
2
Gata
|
Lasati conopida sa se raceasca, apoi adaugati fisticul, semintele de pin, semintele de rodie, patrunjelul, menta si fructele uscate. Adaugati zeama de lamaie dupa gust. |