Cosulete cu fructe

Cosulete cu fructe

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
600 g fructe curatate
1 lingura de zahar de cocos
1 lingura de zeama de lamaie
4-5 foi de placinta (numarul foilor poate varia in fuctie de marimea vaselor folosite
cateva frunze de menta sau cateva crengute de cimbru
1 lingura de ulei de cocos topit

Un desert lejer si aromat

  • 45 minute
  • Portii 6
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceste placintele cu fructe, preparate cu doar cateva ingrediente, sunt foarte lejere si super usor de preparat. Poti sa folosesti orice combinatie de fructe: orice fructe de padure, pere si mure si putina scortisoara. pere, mere si portocale si coaja de portocala. Te poti juca cu aromele: poti pune vanilie, scortisoara, menta, sau busuioc, care merge de minune cu fructele de padure… Ca de obicei, te incurajez sa experimentezi.
Eu am facut aceasta reteta din dorinta de a folosi cateva fructe ramase prin frigider, fiind o buna metoda de a recicla ingredientele.

Etape

1
Gata

Spala si curata fructele. Eu am folosit capsuni pe care le-am taiat in jumatate, cirese taiate in jumatate, caise taiate felii, afine si coacaze negre.

2
Gata

Pune fructele intr-o cratita impreuna cu zaharul si o lingura de zeama de lamaie. Eu am pus o crenguta de cimbru si cateva frunze de menta. Pune pe foc si din momentul in care incepe sa fiarba lasa 3 minute. Vrem doar sa le inmuiem putin, nu sa le fierbem. Apoi pune fructele intr-o strecuratoare si lasa sa se raceasca si sa se scurga toata zeama.

3
Gata

Preincalzeste cuptorul la 200°C (treapta 6 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata spre mare).

4
Gata

Pentru a coace aceste placinte poti folosi vase ramekin sau o tava de briose.
Unge vasele cu ulei de cocos. Intinde cate o foaie de placinta pe suprafata de lucru. Taie patrate cu latura cam cu 1 cm mai mare decat diametrul vasului de copt sau a cupei de briose. Unge patratelul cu ulei de cocos si pune-l in vas, fixind bine pe peretii vasului. Repeta operatiunea astfel incat sa pui cate trei sau patru straturi in fiecare vas.

5
Gata

Distribuie fructele in mod egal in fiecare cosulet din foi de placinta. Unge cu ulei de cocos capatele de foaie de pplacinta ramase in afara.
Coace cosuletele timp de 25-30 minute pana cand devin aurii si foia de placinta devine crocanta.

6
Gata

Cat timp cosuletele sunt la cuptor, pune zeama lasata de fructe intr-un vas si pune pe foc mic pana volumul se reduce la jumatate si se obtine un sos pe care il vei servi alaturi de cosulete.

7
Gata

Lasa cosuletele sa se raceasca pentru a le putea scoate din vasele in care le-ai copt.
Se servesc alaturi de sosul de fructe, dar poti sa le pui si alaturi de o inghetata.

Loulou

previous
Salata Waldorf cu cirese – reteta vegana
next
Salata de fasole verde cu nuci – reteta georgiana
previous
Salata Waldorf cu cirese – reteta vegana
next
Salata de fasole verde cu nuci – reteta georgiana

Add Your Comment