Conopida cu parmezan si usturoi

Conopida cu parmezan si usturoi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
o conopida medie
120 g unt
200 g pesmet
150 g parmezan ras
2-3 catei de usturoi
sare
piper
optional o lingurita de ierburi aromatice uscate: cimbru, oregano, rozmarin

Crocanta si foarte gustoasa

  • 40 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Conopida gatita in acest fel poate fi servita ca aperitiv sau ca si garnitura alaturi de fripturi.

Etape

1
Gata

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius (treapta 6 la cuptorul pe gaz - temperatura moderata spre mare).

2
Gata

Curatati conopida si desfaceti-o in buchetele pe cat posibil egale ca marime, pentru a se gati uniform.
Puneti o oala mare cu apa la fiert. Cand apa fierbe puneti conopida si fierbeti timp de 5 minute. Apoi scurgeti bine apa.

3
Gata

Topiti untul. Zdrobiti usturoiul si puneti-l in untul topit.
Intr-un vas amestecati pesmetul cu parmezanul proaspat ras, sare, piper si alte condimente dupa gust.

4
Gata

Puneti foaie de copt intr-o tava mare de copt
Treceti fiecare buchetel de conopida mai intai prin untul cu usturoi si apoi prin amestecul de pesmet si parmezan. Puneti buchetelele in tava.
Coaceti timp de 30-35 minute pana capata o nuanta aurie. La jumatatea timpului puteti intoarece buchetelele de conopida pentru a se rumeni pe ambele parti.

Loulou

previous
Curry cu naut si vinete coapte
next
Ciuperci marinate
previous
Curry cu naut si vinete coapte
next
Ciuperci marinate

Add Your Comment