Ingredients
-
125 g faina de migdale
-
1/2 lingurita praf de copt
-
1/4 lingurita sare
-
2 oua
-
50 g lapte de migdale sau alt lapte vegetal
-
1 lingurita de ulei de cocos topit
-
o mana de flori de salcam scoase de pe crenguta
-
o mana de flori de soc scoase de pe codite
-
ulei de cocos pentru prajit
Instructiuni
Aceste clatite pufoase se pot face si doar cu un tip de flori, dar si fara flori comestibile. In acest caz poti sa adaugi o lingurita de extract de vanilie pentru aroma.
Sunt delicioase cu un strop de miere de salcam si cateva fructe proaspete, sau cu dulceata de flori de salcam ori alta dulceata preferata.
Etape
1
Gata
|
Scuturati bine florile de soc si de salcam pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Florile se clatesc sub jet de apa si se scurg bine intr-o sita. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumpari de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli. |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
|
4
Gata
|
Pune o tigaie la incins si adauga o lingura ulei de cocos. |
5
Gata
|
Clatitele se servesc cu miere (ideal miere de salcam), sau sirop de agave, sau dulceata de salcam sau alt fel de dulceata. Poti pune langa si fructe proaspete. Capsunile, zmeura sau afinele se potrivesc perfect cu aroma florala a acestor clatite. |
6
Gata
|