• Home
  • Deserturi
  • Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam

Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam

Clatite pufoase – pancakes cu flori de soc si salcam

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
200 g faina
3 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
1 ou
300 ml lapte sau lapte de migdale sau alt lapte vegetal
1 lingura de zahar
o mana de flori de salcam scoase de pe crenguta
o mana de flori de soc scoase de pe codite
30 g unt pentru prajit
unt pentru prajit

Clatite parfumate si pufoase ce aduc primavara in farfurie

  • 25 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceste clatite pufoase se pot face si doar cu flori de salcam, dar si fara flori comestibile.
Sunt super pufoase si aromate.
Sunt delicioase cu un strop de miere de salcam si cateva fructe proaspete, sau cu dulceata de flori de salcam ori alta dulceata preferata.

Poti prepara aceasta reteta si cu faina fara gluten sau lapte vegetal.

Etape

1
Gata

Scutura bine florile de soc si de salcam pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Florile se clatesc sub jet de apa si se scurg bine intr-o sita. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumpari de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli.
Atat pentru soc cat si pentru salcam, indeparteaza florile de pe codite. Avem nevoie doar de flori in aceasta reteta.

2
Gata

Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea.
In alt bol amesteca ouale, laptele si o lingurita de extract de vanilie.

3
Gata

Adauga ingredientele umede peste cele uscate. Adauga florile de soc si salcam si amesteca pana cand toate ingredientele sunt incorporate.
Lasa compozitia sa se odihneasca in frigider timp de cel putin 30 minute.

4
Gata

Pune o tigaie la incins si adauga un cubulet de unt.
Cand untul s-a topit pune compozitia de clatite cu lingura cat sa obitii o clatita de marimea dorita.
Lasa sa se coaca pe o parte mana cand apar bule de aer la suprafata iar apoi intoarce pe partea cealalta.
Continua asa pana cand se termina compozitia de clatite. Din aceasta cantitate obtii 4-6 clatite. Daca vrei mai multe clatite, poti sa dublezi cantitatea de ingrediente.

5
Gata

Clatitele se servesc cu miere (ideal miere de salcam), sau sirop de agave, sau dulceata de salcam sau alt fel de dulceata. Poti pune langa si fructe proaspete. Capsunile, zmeura sau afinele se potrivesc perfect cu aroma florala a acestor clatite.

Loulou

previous
Oua de Paste vopsite natural
next
Pasca sarata cu branza si verdeturi
previous
Oua de Paste vopsite natural
next
Pasca sarata cu branza si verdeturi

Add Your Comment