• Home
  • Deserturi
  • Clatite pufoase cu flori de soc si salcam – fara gluten si fara lactoza

Clatite pufoase cu flori de soc si salcam – fara gluten si fara lactoza

Clatite pufoase cu flori de soc si salcam – fara gluten si fara lactoza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
125 g faina de migdale
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
2 oua
50 g lapte de migdale sau alt lapte vegetal
1 lingurita de ulei de cocos topit
o mana de flori de salcam scoase de pe crenguta
o mana de flori de soc scoase de pe codite
ulei de cocos pentru prajit

Clatite parfumate si pufoase ce afuc rpimavara in farfurie

  • 25 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceste clatite pufoase se pot face si doar cu un tip de flori, dar si fara flori comestibile. In acest caz poti sa adaugi o lingurita de extract de vanilie pentru aroma.
Sunt delicioase cu un strop de miere de salcam si cateva fructe proaspete, sau cu dulceata de flori de salcam ori alta dulceata preferata.

Etape

1
Gata

Scuturati bine florile de soc si de salcam pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Florile se clatesc sub jet de apa si se scurg bine intr-o sita. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumpari de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli.
Atat pentru soc cat si pentru salcam, indeparteaza florile de pe codite. Avem nevoie doar de flori in aceasta reteta.

2
Gata

Intr-un bol amesteca faina de migdale cu sarea si praful de copt.
In alt bol amesteca ouale, laptele vegetal si o lingurita de ulei de cocos topit.

3
Gata

Adauga ingredientele uscate peste amestecul de ou si lapte vegetal si amestega pana se omogenizeaza. Adauga florile de soc si salcam si amesteca pana sunt incorporate.

4
Gata

Pune o tigaie la incins si adauga o lingura ulei de cocos.
Cand uleiul este incins pune compozitia de clatite cu lingura cat sa obitii o clatita de marimea dorita.
Lasa sa se coaca pe o parte mana cand apar bule de aer la suprafata iar apoi intoarce pe partea cealalta.
Continua asa pana cand se termina compozitia de clatite. Din aceasta cantitate obtii 4-6 clatite. Daca vrei mai multe clatite, poti sa dublezi cantitatea de ingrediente.

5
Gata

Clatitele se servesc cu miere (ideal miere de salcam), sau sirop de agave, sau dulceata de salcam sau alt fel de dulceata. Poti pune langa si fructe proaspete. Capsunile, zmeura sau afinele se potrivesc perfect cu aroma florala a acestor clatite.

6
Gata

Loulou

previous
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac
next
Panna cotta cu muguri de brad
previous
Quiche cu sparanghel, mazare si spanac
next
Panna cotta cu muguri de brad

Add Your Comment