Ingredients
- 200 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 ou
- 300 ml lapte sau lapte de migdale sau alt lapte vegetal
- 1 lingura de zahar
- o mana de flori de salcam scoase de pe crenguta
- o mana de flori de soc scoase de pe codite
- 30 g unt pentru prajit
- unt pentru prajit
Instructiuni
Aceste clatite pufoase se pot face si doar cu flori de salcam, dar si fara flori comestibile.
Sunt super pufoase si aromate.
Sunt delicioase cu un strop de miere de salcam si cateva fructe proaspete, sau cu dulceata de flori de salcam ori alta dulceata preferata.
Poti prepara aceasta reteta si cu faina fara gluten sau lapte vegetal.
Etape
1 Gata | Scutura bine florile de soc si de salcam pentru a indeparta eventuale insecte sau praf. Florile se clatesc sub jet de apa si se scurg bine intr-o sita. Daca culegi florile din padure, sau dintr-un loc ferit de praf si de noxe, nu mai e nevoie sa le clatesti, insa daca le cumpari de la piata si nu stii de unde au fost culese, este indicat sa le speli. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata | Pune o tigaie la incins si adauga un cubulet de unt. |
5 Gata |