Ingredients
- 200 g faina (daca vreti sa le faceti mai sanatoase puteti folosi faina integrala)
- lingurita de praf de copt
- 1 ou
- 30ml lapte
- unt cat o nuca
- 150 g afine (eu am folosit afine congelate)
- ulei de folarea soarelui
- miere
- un praf de sare
Instructiuni
Pentru un plus de sanatate se servesc cu miere.
Etape
1 Gata | Amestecati faina, praful de copt si un strop de sare intr-un bol. Bateti oul cu laptele separat. Faceti un loc in mijlocul bolului cu faina si incepeti sa incorporati amestecul de lapte si ou, pana cand obtineti un amestec fin, ca o smantana groasa. Adaugati untul topit si incorporati jumatate din afine. |
2 Gata | Puneti o lingurita de ulei intr-o tigaie antiaderenta. Cand uleiul este incins puneti aluatul cu lingura formand clatite de 7-8 cm diametru. Coaceti 3 minute pe fiecare parte la foc mediu, pana cand devin aurii. Se servesc cu miere si cu restul de fructe alaturi. (Se mai pot servi si cu sirop de artar sau cu dulceata de afine). |