Clafoutis cu sparanghel

Clafoutis cu sparanghel

Ingrediente

Portii
500 g sparanghel verde
50 g fulgi de migdale
80 g parmezan ras
4 oua
300 g smantana
unt pentru uns tava
50 g faina de migdale
sare
piper

O reteta fara gluten, usor de praparat

  • 50 minute
  • Portii 4
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

1
Gata

Clatiti tijele de sparanghel. Tineti tija de cele doua capete si indoiti. Tija se va rupe in locul in care incepe partea lemnoasa. Partea de jos a tijei se curata de portiunile mai lemnoase si poate fi folosita la o supa.
Puneti apa cu sare la fiert. Cand fierbe apa adaugati varfurile de sparanghel si lasati-l sa fiarba timp de 3 minute. Se scurge si se trece repede sub jet de apa rece sau il puneti in apa cu gheata pentru a opri procesul de gatire, apoi scurgeti bine.

2
Gata

Intre timp prajiti usor fulgii de migdale intr-o tigaie antiaderenta, pana cand devin usor aurii.

3
Gata

Preincalziti cuptorul la 180 grade C (treapta 4 la cuptorul pe gaz - foc mediu).

4
Gata

Intr-un bol amestecati ouale, smantana, parmezanul si faina de migdale. Asezonati cu sare si piper.

5
Gata

Ungeti o tava cu unt apoi asezati sparanghelul. Turnati amestecul pregatit mai inainte. Presarati fulgii de migdale pe deasupra.
Bagati la cuptor timp de 20-25 minute, pana capata o crusta aurie.
Se serveste cald, alaturi de o salata.

inapoi
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
inainte
Mancarica de mangold cu naut
previous
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
next
Mancarica de mangold cu naut

Add Your Comment