Clafoutis cu cirese si ciocolata

Clafoutis cu cirese si ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
400-500 g cirese
4 oua
250 ml lapte
4 liguri de faina
1 lingurita de extract de vanilie
50 g unt
80 g ciocolata neagra (75%)
un praf de sare

Desert de vara, cu gust bogat de ciocolata

  • 60 minute
  • Portii 8
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Clafoutis este poate cel mai simplu desert care se poate prepara folosind orice fructe.

Totusi, clafoutis cu cirese sau visine este cel mai popular. La acesta eu am adaugat un plus de gust, si anume ciocolata. Combinatia dintre cirese si ciocolata nu da gres niciodata.

Cred ca ar merge la fel de bine si cu zmeura. Te las pe tine sa incerci si sa imi spui cum ti-a iesit.

In plus, acest desert poate fi preparat si cu lapte vegetal sau cu faina fara gluten.

Etape

1
Gata

Preincalzeste cuptorul la 180° Celsius (treapta 4 la cuptorul pe gaz, temperatura moderata)

2
Gata

Spala fructele si curata-le de codite si de samburi. Pune-le la scurs intr-o sita.

3
Gata

Pune ciocolata si untul la topit intr-un bol pe baie de apa.

4
Gata

In alt bol amesteca faina cu un praf de sare.

5
Gata

In alt bol amesteca ouale cu zaharul, vanilia si laptele.
Toarna amestecul de lapte si oua peste ciocolata topita si racita.

6
Gata

Adauga faina peste amestecul de ciocolata. Amesteca bine pana otbii o compozitie omogena.

7
Gata

Unge o tava cu unt si distribuie ciresele pe toata suprafata. Toarna amestecul obtinut peste cirese. Se coace timp de 45-50 minute.

8
Gata

Clafoutis este un desert care se serveste rece.

Loulou

previous
Salata de fasole verde cu usturoi copt
next
Salata Caprese cu rosii cherry si cirese
previous
Salata de fasole verde cu usturoi copt
next
Salata Caprese cu rosii cherry si cirese

Add Your Comment