Ingredients
- 1 kg de ciuperci proaspete (ciuperci de padure: ghebe, galbiori sau ciuperci chanpignon, pleurotus, orice mix de ciuperci)
- 1 capatana de usturoi
- 400 ml apa
- 100 ml otet
- 25 g sare neiodata (pentru muraturi)
- 25 g zahar sau miere
- boabe de piper
- boabe de mustar
- 2-3 foi de dafin
- cateva crengute de cimbru
Instructiuni
Aceasta este o metoda ideala de a conserva ciupercile de padure peste iarna.
Poti prepara aceasta reteta cu ciuperci de padure: ghebe, galbiori sau ciuperci chanpignon, pleurotus, sau orice mix de ciuperci.
Alaturi de ciuperci mai poti pune in borgan si bucati de ceapa sau de ardei rosu sau ardei iute. POti personaliza aceasta retea dupa gustul tau.
Aceste ciuperci marinate sunt ideale alaturi de o friptura, dar se pot folosi si in salata.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Se curata ciupercile bine, se clatesc cu apa rece si se scurg. |
3 Gata | |
4 Gata | In borcane sterilizate se pun boabe de mustar si de piper si cate o frunza de dafin. Se pun ciupercile in borcane. Cateii de usturoi se aseaza intre ciuperci. Deasupra se pun crengute de cimbru. |
2 Comments Hide Comments
Buna,
Te rog, acest lichid pentru ce cantitate de borcan este adecvat?
Iti mulțumesc
Buna! eu am pus in 3 borcane de 400 de grame.