Ciuperci murate

Ciuperci murate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 kg de ciuperci proaspete (ciuperci de padure: ghebe, galbiori sau ciuperci chanpignon, pleurotus, orice mix de ciuperci)
1 capatana de usturoi
400 ml apa
100 ml otet
25 g sare neiodata (pentru muraturi)
25 g zahar sau miere
boabe de piper
boabe de mustar
2-3 foi de dafin
cateva crengute de cimbru

O metoda ideala de a conserva ciupercile de padure peste iarna

  • 20 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceasta este o metoda ideala de a conserva ciupercile de padure peste iarna.

Poti prepara aceasta reteta cu ciuperci de padure: ghebe, galbiori sau ciuperci chanpignon, pleurotus, sau orice mix de ciuperci.

Alaturi de ciuperci mai poti pune in borgan si bucati de ceapa sau de ardei rosu sau ardei iute. POti personaliza aceasta retea dupa gustul tau.

Aceste ciuperci marinate sunt ideale alaturi de o friptura, dar se pot folosi si in salata.

Etape

1
Gata

Se curata ciupercile bine, se clatesc cu apa rece si se scurg. Se curata si usturoiul si se pregatesc toate ingredientele.

2
Gata

Se curata ciupercile bine, se clatesc cu apa rece si se scurg.
Se pune la fiert o oala mare cu apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga ciupercile.
Se lasa la fiert 3 -5 minute din momentul in care ciupercile incep sa fiarba. Apoi se scurge apa, se clatesc cu apa foarte rece, apoi se scurg foarte bine.

3
Gata

Intr-o oala se pun la fiert 400 ml apa la care se adauga 100 ml otet, 15 g sare, 15 g zahar sau miere. Se lasa sa fiarba 10 minute.

4
Gata

In borcane sterilizate se pun boabe de mustar si de piper si cate o frunza de dafin. Se pun ciupercile in borcane. Cateii de usturoi se aseaza intre ciuperci. Deasupra se pun crengute de cimbru.
Borcanele umplute se pun pe un suport metalic pentru a prelua caldura si se toarna lichidul fierbinte peste ciuperci. Se inchid borcanele cu capac ermetic.

Loulou

previous
Prajitura cu zucchini si ciocolata – fara gluten
next
Supa-crema din legume de vara coapte
previous
Prajitura cu zucchini si ciocolata – fara gluten
next
Supa-crema din legume de vara coapte

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment