Ciuperci marinate

Ciuperci marinate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
1 kg de ciuperci proaspete (ciuperci de padure: ghebe, galbiori sau ciuperci chanpignon, pleurotus, orice mix de ciuperci)
1 capatana de usturoi
500 ml apa
100 ml otet
15 g sare neiodata (pentru muraturi)
15 g zahar
boabe de piper
boabe de mustar
2-3 foi de dafin
o radacina de hrean

O metoda ideala de a conserva ciupercile de padure peste iarna

  • 20 minute
  • Portii 2
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Aceste ciuperci sunt ideale alaturi de o friptura, dar se pot folosi si in salata.

Etape

1
Gata

Se curata ciupercile bine, se clatesc cu apa rece si se scurg.
Se pune la fiert o oala mare cu apa cu sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga ciupercile.
Se lasa la fiert 3 minute din momentul in care ciupercile incep sa fiarba. Apoi se scurge apa, se clatesc cu apa foarte rece, apoi se scurg foarte bine.

2
Gata

Intr-o oala se pun la fiert 500 ml apa la care se adauga 100 ml otet, 15 g sare, 15 g zahar, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de dafin. Se lasa sa fiarba 10 minute.

3
Gata

Se curata usturoiul. Se pun ciupercile in borcane sterilizate. Cateii de usturoi se aseaza intre ciuperci. Deasupra se pun bucati de hrean.
Borcanele umplute se pun pe un suport metalic pentru a prelua caldura si se toarna lichidul fierbinte peste ciuperci cu tot cu boabele de piper si mustar si frunzele de dafin. Se inchid borcanele cu capac ermetic.

Loulou

previous
Conopida cu parmezan si usturoi
next
Quesadilla cu legume
previous
Conopida cu parmezan si usturoi
next
Quesadilla cu legume

Add Your Comment