Ingredients
- 12 cepe mici esalota sau 12 cepe arpagic
- 2 morcovi mari
- 2 catei de usturoi
- 4 ciuperci portobello
- 150 g ciuperci shiitake
- 200 g ciuperci champignon brune
- 25 g unt
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 6 crengute de cimbru
- 2 frunze de dafin
- 400 ml vin rosu
- o lingura de pasta de rosii
- sare
- piper
Instructiuni
Aceasta reteta de ciuperci in sos de vin este, de fapt, o excelenta alternativa vegetariana a clasicei tocanite cu carne de vita.
Desi reteta propune un amestec de ciuperci, puteti prepara acest fel de mancare doar cu ciuperci champignon, sau cu orice alt amestec de ciuperci pe care il aveti la indemana.
Etape
1 Gata | Puneti cepele intr-un bol si acoperiti-le cu apa fierbinte. Astfel coaja se va inmuia si se vor curata foarte usor. Curatati ceapa. Cepele mai mari se taie in jumatate. Curatati morcovii si taiati-i in felii de 2 cm. |
2 Gata | Curatati si clatiti ciuperile. Taiati grosier ciupercile, iar pe cele mici puteti sa le lasati intregi. |
3 Gata | Puneti in tigaie cantitatea ramasa de unt. Puneti ceapa si morcovii si gatiti timp de 8 minute, pana cand legumele incep sa capete culoare. Amestecati din cand in cand. Adaugati usturoiul tocat si mai sotati timp de 2 minute. Adugati cimbrul, frunzele de dafin, pasta de rosii si vinul si asezonati cu sare si piper. Fierbeti la foc mediu pana cand legumele sunt gatite. |
4 Gata | |
5 Gata |