Ciuperci in sos de vin rosu

Ciuperci in sos de vin rosu

Ingrediente

Portii
12 cepe mici esalota sau 12 cepe arpagic
2 morcovi mari
2 catei de usturoi
4 ciuperci portobello
150 g ciuperci shiitake
200 g ciuperci champignon brune
25 g unt
2-3 linguri de ulei de masline
6 crengute de cimbru
2 frunze de dafin
400 ml vin rosu
o lingura de pasta de rosii
sare
piper

Varianta vegetariana a fainoasei retete de Vita Bourguignon

  • 50 minute
  • Portii 4
  • Medium

Ingrediente

Modul de preparare

Aceasta reteta de ciuperci in sos de vin este, de fapt, o excelenta alternativa vegetariana a clasicei tocanite cu carne de vita.
Desi reteta propune un amestec de ciuperci, puteti prepara acest fel de mancare doar cu ciuperci champignon, sau cu orice alt amestec de ciuperci pe care il aveti la indemana.

1
Gata

Puneti cepele intr-un bol si acoperiti-le cu apa fierbinte. Astfel coaja se va inmuia si se vor curata foarte usor. Curatati ceapa. Cepele mai mari se taie in jumatate. Curatati morcovii si taiati-i in felii de 2 cm.

2
Gata

Curatati si clatiti ciuperile. Taiati grosier ciupercile, iar pe cele mici puteti sa le lasati intregi.
Intr-o tigaie puneti jumatate din cantitatea de unt impreuna cu o lingura de ulei. Puneti ciupercile la prajit in transe pana se coloreaza usor, dar isi pastreaza fermitatea. Adaugati cate o lingura de uei la fiecare transa. Puneti ciupercile intr-un bol.

3
Gata

Puneti in tigaie cantitatea ramasa de unt. Puneti ceapa si morcovii si gatiti timp de 8 minute, pana cand legumele incep sa capete culoare. Amestecati din cand in cand. Adaugati usturoiul tocat si mai sotati timp de 2 minute. Adugati cimbrul, frunzele de dafin, pasta de rosii si vinul si asezonati cu sare si piper. Fierbeti la foc mediu pana cand legumele sunt gatite.

4
Gata

Adugati ciupercile peste celelalte legume. Mai gatiti timp de 10 minute. Se serveste cald alaturi de un piure cremos.

5
Gata

inapoi
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
inainte
Salata cu sfecla rosie si nuci
previous
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon
next
Salata cu sfecla rosie si nuci

Add Your Comment