Cirese murate

Cirese murate

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
500 g cirese tari si carnoase
150 ml otet de cidru de mere
300 ml apa
1/2 lingura de sare neiodata
100 g de zahar (eu am folosit zahar de cocos, care vine si el cu aroma lui)
1 anason stelat
1/2 lingurita cuisoare
1/2 lingurita boabe de piper

Aromate si gustoase

  • 25 minute
  • Portii 10
  • Easy

Ingredients

Instructiuni

Mi-am dorit sa pot pastra cirese peste iarna si altfel decat in compot, dulceata sau congelate.
Am incercat aceasta reteta de cirese murate si spre surprinderea mea rezultatul a fost excelent. Si-au pastrat aroma si textura, iar condimentele alese s-au fotrivit perfect.
Eu am ales sa le fac cu condimente aromate precum anason stelat si cuisoare. Poti inlocui anasonul stelat cu scortisoara, sau poti folosi condimente clasice, precum cimbrul sau coriandrul.

Etape

1
Gata

Spala si scurge bine ciresele. Curata-le de codite. Nu se scot samburii.
Pune ciresele intr-un borcan mare sau doua borcane mai mici. Borcanele trebuie sa fie sterilizate.

2
Gata

Intr-o cratita amesteca apa, otetul, sarea, zaharul, anasonul stelat, cuisoarele si piperul. Pune oala pe foc si lasa pana cand se topeste zaharul si sarea si da un clocot.
Gusta si vezi daca ti se pare prea acru. Rezulatatul final va fi la fel de acru cat este acest amestec. Daca e prea acru pentru gustul tau poti sa mai adaugi zahar pana obtii rezultatul dorit.

3
Gata

Toarna lichidul fierbinte peste cirese. Pune si anasonul, cuisoarele si boabele de piper in borcan. Pune capacul si lasa sa se raceasca. Se pastreaza intr-un loc racoros. Fiind vara eu le-am pastrat in frigider. Sunt gata intr-o luna pastrate la frigider. Cred ca ar putea fi bune si dupa doua saptamani, insa nu am incercat.

4
Gata

Ciresele murate se potrivesc excelent cu o friptura de porc, de rata, sau alte tipuri de carne dar si alaturi de un pate de casa, sau mezeluri crud-uscate. Se pot pune si in salate.
Daca vrei sa incerci reteta de pate de casa, o gasesti aici. Mi s-a parut senzationala combinatia cu cirese murate.

Loulou

previous
Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru
next
Salata Waldorf cu cirese – reteta vegana
previous
Panna cotta cu flori de soc si jeleu de capsuni cu cimbru
next
Salata Waldorf cu cirese – reteta vegana

Add Your Comment