Ingredients
- 500 g cirese tari si carnoase
- 150 ml otet de cidru de mere
- 300 ml apa
- 1/2 lingura de sare neiodata
- 100 g de zahar (eu am folosit zahar de cocos, care vine si el cu aroma lui)
- 1 anason stelat
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1/2 lingurita boabe de piper
Instructiuni
Mi-am dorit sa pot pastra cirese peste iarna si altfel decat in compot, dulceata sau congelate.
Am incercat aceasta reteta de cirese murate si spre surprinderea mea rezultatul a fost excelent. Si-au pastrat aroma si textura, iar condimentele alese s-au fotrivit perfect.
Eu am ales sa le fac cu condimente aromate precum anason stelat si cuisoare. Poti inlocui anasonul stelat cu scortisoara, sau poti folosi condimente clasice, precum cimbrul sau coriandrul.
Etape
1 Gata | |
2 Gata | Intr-o cratita amesteca apa, otetul, sarea, zaharul, anasonul stelat, cuisoarele si piperul. Pune oala pe foc si lasa pana cand se topeste zaharul si sarea si da un clocot. |
3 Gata | Toarna lichidul fierbinte peste cirese. Pune si anasonul, cuisoarele si boabele de piper in borcan. Pune capacul si lasa sa se raceasca. Se pastreaza intr-un loc racoros. Fiind vara eu le-am pastrat in frigider. Sunt gata intr-o luna pastrate la frigider. Cred ca ar putea fi bune si dupa doua saptamani, insa nu am incercat. |
4 Gata | Ciresele murate se potrivesc excelent cu o friptura de porc, de rata, sau alte tipuri de carne dar si alaturi de un pate de casa, sau mezeluri crud-uscate. Se pot pune si in salate. |