Ciorba de vara cu legume

Ciorba de vara cu legume

Ingrediente

Portii
1 ceapa
2 morcovi medii sau trei morcovi mai mici
2 radacini de patrunjel
1 telina mica sau o jumatate sau o felie dintr-o telina mare
1 dovlecel mediu
1 ardei gras mare sau 2 ardei mai micuti
o jumatate de cana de mazare verde (daca nu aveti mazare proaspata pueti folosi mazare congelata)
o mana de pastai de fasole verde
2 rosii sau o cana de suc de rosii
2 cartofi mai micuti
1 legatura de loboda
bors
frunze de leustean, patrunjel, marar
smantana
sare
piper

O ciorba sanatoasa, bogata in legume si verdeata

  • 1 ora
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Este o ciorba care se poate ajusta dupa preferintele fiecaruia, alegand combinatia de legume care va place. Se poate servi cu sau fara smanatana.

1
Gata

Puneti la fiert 3-4 litri de apa cu sare.

2
Gata

Intre timp spalati si curatati legumele. Taiati legumele mai marunt, sau mai mare, dupa cum va place sa le mancati in ciorba.

3
Gata

Cand apa incepe sa fiarba puneti in oala ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina si ardeiul.

4
Gata

Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate adaugati dovlecelul, cartofii, mazarea si fasolea verde.

5
Gata

Dupa ce s-au fiert cartofii adaugati rosiile tocate cubulete (sau sucul de rosii) si loboda taiata fasiute si mai lasati sa fiarba inca 5-7 minute.

6
Gata

Adugati 150 ml de bors si fierbeti 2-3 minute. Gustati si mai adaugati bors daca va place ciorba mai acra.

7
Gata

Luati oala de pe foc si adaugati marar, patrunjel si mai ales leustean, toate tocate marunt.

8
Gata

Aceasta ciorba este delicioasa dreasa cu smantana.
Puteti sa adaugati 200 g smantana cat mai grasa direct la fiert, dupa ce ati pus borsul. Pentru aceasta luati cu polonicul ciorba din oala si dizolvati smantama si abea apoi o adaugati la ciorba (pentru a evita branzirea).
Sau puteti lasa ciorba simpla, iar cine doreste isi poate adauga smantana direct in farfurie.

inapoi
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
inainte
Ghiveci cu legume de vara
previous
Tarta vegana (de post) cu rosii, vinete si masline
next
Ghiveci cu legume de vara

Add Your Comment