Ciorba de vara cu legume

Ciorba de vara cu legume

Ingrediente

Portii
1 ceapa
2 morcovi medii sau trei morcovi mai mici
2 radacini de patrunjel
1 telina mica sau o jumatate sau o felie dintr-o telina mare
1 dovlecel mediu
1 ardei gras mare sau 2 ardei mai micuti
o jumatate de cana de mazare verde (daca nu aveti mazare proaspata pueti folosi mazare congelata)
o mana de pastai de fasole verde
2 rosii sau o cana de suc de rosii
2 cartofi mai micuti
1 legatura de loboda
bors
frunze de leustean, patrunjel, marar
smantana
sare
piper

O ciorba sanatoasa, bogata in legume si verdeata

  • 1 ora
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Este o ciorba care se poate ajusta dupa preferintele fiecaruia, alegand combinatia de legume care va place. Se poate servi cu sau fara smanatana.

1
Gata

Puneti la fiert 3-4 litri de apa cu sare.

2
Gata

Intre timp spalati si curatati legumele. Taiati legumele mai marunt, sau mai mare, dupa cum va place sa le mancati in ciorba.

3
Gata

Cand apa incepe sa fiarba puneti in oala ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina si ardeiul.

4
Gata

Cand radacinoasele sunt fierte pe jumatate adaugati dovlecelul, cartofii, mazarea si fasolea verde.

5
Gata

Dupa ce s-au fiert cartofii adaugati rosiile tocate cubulete (sau sucul de rosii) si loboda taiata fasiute si mai lasati sa fiarba inca 5-7 minute.

6
Gata

Adugati 150 ml de bors si fierbeti 2-3 minute. Gustati si mai adaugati bors daca va place ciorba mai acra.

7
Gata

Luati oala de pe foc si adaugati marar, patrunjel si mai ales leustean, toate tocate marunt.

8
Gata

Aceasta ciorba este delicioasa dreasa cu smantana.
Puteti sa adaugati 200 g smantana cat mai grasa direct la fiert, dupa ce ati pus borsul. Pentru aceasta luati cu polonicul ciorba din oala si dizolvati smantama si abea apoi o adaugati la ciorba (pentru a evita branzirea).
Sau puteti lasa ciorba simpla, iar cine doreste isi poate adauga smantana direct in farfurie.

inapoi
Salata de vinete cu iaurt si nuci – reteta persana
inainte
Salata de couscous cu bob, mazare si menta
previous
Salata de vinete cu iaurt si nuci – reteta persana
next
Salata de couscous cu bob, mazare si menta

Add Your Comment