Ingredients
- 1 Kg cartofi roz
- 300 -500 g afumatura (300 g daca folositi sunculita sau kaiser sau muschiulet afumat sau 500 g daca folositi carne cu os, ca de exemplu ciolan afumat sau coaste afumate
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi
- o bucata de radacina de telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei
- 1 lingura de boia dulce
- 1 legatura de tarhon
- 200 g smantana
- sare
- piper
Instructiuni
In functie de tipul de afumatura folosit, primele etape de preparare ale ciorbei sunt diferite. Mai jos este prezentat modul de preparare atat pentru afumatura fara os, mai grasa (sunculita, piept ardelenesc, Kaiser), cat si pentru afumatura cu os (ciolan afumat sau coaste afumate)
Aveti grija sa nu folositi cartofi sfaramiciosi.
Stiu ca in Ardeal se mai foloseste otet aromatizat cu tarhon, dar aceasta ciorba este pur si simplu delicioasa si fara otet.
Etape
1 Gata | Incepeti cu afumatura. |
2 Gata | Pentru urmatorul pas, curatati si taiati legumele cubulete, de marimea dorita. |
3 Gata | Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga cartofii taiati cubulete, Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga in oala si afumatura (cea rumenita in tigaie sau cea fiarta si taiata cubulete). |