Ingredients
-
1 ceapa
-
2 morcovi
-
2 radacini de patrunjel sau de pastarnac
-
1 telina mica sau o jumatate sau o felie dintr-o telina mare
-
1 ardei gras
-
1 sfecla rosie (cam 300 g)
-
3 cartofi medii
-
2 rosii sau o cana de suc de rosii
-
frunze de patrunjel, telina si leustean
-
150 ml bors
-
conopida (cateva buchetele)
-
o mana de fasole verde (optional)
-
smantana (optional)
-
o bucatica de varza (optional)
-
sare
-
piper
Instructiuni
Pentru prepararea acestei ciorbe puteti alege orice combinatie de legume va este pe plac. Cantitatea de legume pe care o puneti la ciorba depinde de cum va place ciorba: mai mult sau mai putin densa,
Etape
1
Gata
|
Puneti 3 litri de apa cu sare la fiert. |
2
Gata
|
Intre timp spalati si curatati legumele. Taiati legumele mai marunt, sau mai mare, dupa cum va place sa le mancati in ciorba. Sfecla rosie jumatate o taiati cubulete si jumatate o dati prin razatoare. |
3
Gata
|
Cand apa incepe sa fiarba puneti in oala ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina, ardeiul, buchetelele de conopida, sfecla rosie taiata cubulete, fasolea verde, varza (daca aveti). |
4
Gata
|
Cand legumele s-au fiert pe jumatate adaugati cartofii faiati cuburi si cealalta jumatate de sfecla data prin razatoare. |
5
Gata
|
Dupa ce s-au fiert cartofii adaugati rosiile taiate cubulete sau sucul de rosii. (Daca nu aveti suc de rosii puteti pune o lingura de bulion). |
6
Gata
|
Dupa ce s-au fiert si rosiile adaugati borsul. Lasati sa mai fiarba 2-3 minute. Gustati si daca doriti ciorba mai acra puteti sa mai puneti bors. |
7
Gata
|
Luati oala de pe foc si adaugati frunzele de telina, patrunjel si leustean tocate marunt. |
8
Gata
|
Ciorba se poate servi cu smantana, sau fara, daca va doriti o ciorba de post. |