Ciorba cu sfecla

Ciorba cu sfecla

Ingrediente

Portii
1 ceapa
2 morcovi
2 radacini de patrunjel sau de pastarnac
1 telina mica sau o jumatate sau o felie dintr-o telina mare
1 ardei gras
1 sfecla rosie (cam 300 g)
3 cartofi medii
2 rosii sau o cana de suc de rosii
frunze de patrunjel, telina si leustean
150 ml bors
conopida (cateva buchetele)
o mana de fasole verde (optional)
smantana (optional)
o bucatica de varza (optional)
sare
piper

O ciorba delicioasa cu aroma de toamna

  • 1 ora
  • Portii 6
  • Easy

Ingrediente

Modul de preparare

Pentru prepararea acestei ciorbe puteti alege orice combinatie de legume va este pe plac. Cantitatea de legume pe care o puneti la ciorba depinde de cum va place ciorba: mai mult sau mai putin densa,

1
Gata

Puneti 3 litri de apa cu sare la fiert.

2
Gata

Intre timp spalati si curatati legumele. Taiati legumele mai marunt, sau mai mare, dupa cum va place sa le mancati in ciorba. Sfecla rosie jumatate o taiati cubulete si jumatate o dati prin razatoare.

3
Gata

Cand apa incepe sa fiarba puneti in oala ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina, ardeiul, buchetelele de conopida, sfecla rosie taiata cubulete, fasolea verde, varza (daca aveti).

4
Gata

Cand legumele s-au fiert pe jumatate adaugati cartofii faiati cuburi si cealalta jumatate de sfecla data prin razatoare.

5
Gata

Dupa ce s-au fiert cartofii adaugati rosiile taiate cubulete sau sucul de rosii. (Daca nu aveti suc de rosii puteti pune o lingura de bulion).

6
Gata

Dupa ce s-au fiert si rosiile adaugati borsul. Lasati sa mai fiarba 2-3 minute. Gustati si daca doriti ciorba mai acra puteti sa mai puneti bors.

7
Gata

Luati oala de pe foc si adaugati frunzele de telina, patrunjel si leustean tocate marunt.

8
Gata

Ciorba se poate servi cu smantana, sau fara, daca va doriti o ciorba de post.

inapoi
Paste cu ciuperci, ardei copti si sos de rosii
inainte
Cheesecake cu caise sau piersici – fara gluten
previous
Paste cu ciuperci, ardei copti si sos de rosii
next
Cheesecake cu caise sau piersici – fara gluten

Add Your Comment