Ingredients
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel sau de pastarnac
- 1 telina mica sau o jumatate sau o felie dintr-o telina mare
- 1 ardei gras
- 1 sfecla rosie (cam 300 g)
- 3 cartofi medii
- 2 rosii sau o cana de suc de rosii
- frunze de patrunjel, telina si leustean
- 150 ml bors
- conopida (cateva buchetele)
- o mana de fasole verde (optional)
- smantana (optional)
- o bucatica de varza (optional)
- sare
- piper
Instructiuni
Pentru prepararea acestei ciorbe puteti alege orice combinatie de legume va este pe plac. Cantitatea de legume pe care o puneti la ciorba depinde de cum va place ciorba: mai mult sau mai putin densa,
Etape
1 Gata | Puneti 3 litri de apa cu sare la fiert. |
2 Gata | Intre timp spalati si curatati legumele. Taiati legumele mai marunt, sau mai mare, dupa cum va place sa le mancati in ciorba. Sfecla rosie jumatate o taiati cubulete si jumatate o dati prin razatoare. |
3 Gata | Cand apa incepe sa fiarba puneti in oala ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina, ardeiul, buchetelele de conopida, sfecla rosie taiata cubulete, fasolea verde, varza (daca aveti). |
4 Gata | Cand legumele s-au fiert pe jumatate adaugati cartofii faiati cuburi si cealalta jumatate de sfecla data prin razatoare. |
5 Gata | Dupa ce s-au fiert cartofii adaugati rosiile taiate cubulete sau sucul de rosii. (Daca nu aveti suc de rosii puteti pune o lingura de bulion). |
6 Gata | Dupa ce s-au fiert si rosiile adaugati borsul. Lasati sa mai fiarba 2-3 minute. Gustati si daca doriti ciorba mai acra puteti sa mai puneti bors. |
7 Gata | Luati oala de pe foc si adaugati frunzele de telina, patrunjel si leustean tocate marunt. |
8 Gata | Ciorba se poate servi cu smantana, sau fara, daca va doriti o ciorba de post. |