Ingredients
- 1-2 plantane
- 2-4 linguri ulei de cocos
- sare
Instructiuni
Daca ati dat peste aceasta reteta cu siguranta ati gasit in supermarket bananele plantain, sau plantane. Spre deosebire de bananele obisnuite care sunt mai mici si dulci si pot fi mancate atat in stare naturala cat si gatite, plantanele sunt mai mari, cu coaja mai dura si se pot consuma doar gatite. Plantanele nu sunt foarte dulci si sunt bogate in carbohidrati cu absorbtie lenta.
Culoarea variaza de la verde la galben pana la maro inchis, in functie de coacerea lor. Datorita continutului ridicat de amidon, plantanele trebuie gătite (fierte, sotate, prăjite sau coapte) inainte de consum. Sunt utilizate in mod obisnuit in bucataria latino-americana, africana si caraibiana. Cand vine vorba de gatit, acestea sunt tratate mai mult ca o leguma decat ca un fruct, fiind adesea folosite in feluri de mancare sarate.
Pentru prepararea chipsurilor este bine sa alegeti plantane verzi.
Daca vrei sa afli mai multe despre bananele plantain, poti sa citesti acest articol.
Etape
1 Gata | Curata plantanele de coaja. Pentru ca acestea au coaja mai dura, nu le poti curata ca pe banane. |
2 Gata | |
3 Gata | |
4 Gata |