Chipsuri din banane plantain

0 0
Chipsuri din banane plantain

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1-2 plantane
2-4 linguri ulei de cocos
sare

Crocante si delicioase

  • 20 minute
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Daca ati dat peste aceasta reteta cu siguranta ati gasit in supermarket bananele plantain, sau plantane. Spre deosebire de bananele obisnuite care sunt mai mici si dulci si pot fi mancate atat in stare naturala cat si gatite, plantanele sunt mai mari, cu coaja mai dura si se pot consuma doar gatite. Plantanele nu sunt foarte dulci si sunt bogate in carbohidrati cu absorbtie lenta.
Culoarea variaza de la verde la galben pana la maro inchis, in functie de coacerea lor. Datorita continutului ridicat de amidon, plantanele trebuie gătite (fierte, sotate, prăjite sau coapte) inainte de consum. Sunt utilizate in mod obisnuit in bucataria latino-americana, africana si caraibiana. Cand vine vorba de gatit, acestea sunt tratate mai mult ca o leguma decat ca un fruct, fiind adesea folosite in feluri de mancare sarate.
Pentru prepararea chipsurilor este bine sa alegeti plantane verzi.

Steps

1
Done

Curata plantanele de coaja. Pentru ca acestea au coaja mai dura, nu le poti curata ca pe banane.
Pentru a le curata taie capetele, apoi taie de-a lungul fiecarei nervuri, fara a taia foarte adanc. Pentru a curata coaja foloseste un cutit pentru a desprinde coaja de pulpa fructului si trage incepand din capat.

2
Done

Taie plantanele felii de grosimea dorita. Daca vrei sa obtii chipsuri crocante poti sa folosesti o mandolina sau sa tai cat mai subtire posibil. Daca tai felii mai groase, obtii consistenta cartorilor prajiti, adica crocanti la exterior si moi interior.

3
Done

Pune o tigaie la incins pe foc mediu si adauga 1-2 linguri de ulei de cocos. Cand uleiul este incins pune feliile de plantan.
Cand s-au rumenit pe o parte intoarce feliile pe partea cealalta. Scoate chipsurile pe servetele de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

4
Done

Se servesc calde sau reci presarate cu sare. Sunt bune ca si gustare, alaturi de sosul preferat, dar se patrivesc de minune si langa o salata sau niste piftelute.

Loulou

previous
Salata cu pepene, rodie si branza de capra
next
Mic dejun cu banane plantain
previous
Salata cu pepene, rodie si branza de capra
next
Mic dejun cu banane plantain

Add Your Comment