Chiftelute de fasole rosie cu sos de avocado – de post

Chiftelute de fasole rosie cu sos de avocado – de post

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Numar portii:
Chiftelutele de fasole
o conserva de 400 g de fasole rosie (are o greutate neta de aproximativ 250 g)
2-3 fire ceapa verde
1 ardei iute
o mana de patrunjel verde sau marar tocat
o mana de fulgi de ovaz
o mana de nuci caju (sau migdale)
jumatate de lingurita coriandru macinat
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita boia afumata
2 catei de usturoi
coaja rasa de la un lime
o lingura de seminte de in macinate
sare
Sosul de avocado
1 avocado mare, bine copt
1 catel de usturoi
zeama de un lime
sare

Hranitoare si gustoase, sunt bune in orice moment al zilei

  • 50 minute
  • Portii 3
  • Easy

Ingredients

  • Chiftelutele de fasole

  • Sosul de avocado

Instructiuni

Daca nu aveti fasole rosie, puteti prepara aceste chiftelute cu orice fel de fasole aveti la indemana.
In aceasta reteta am inlocuit oul cu o lingura de seminte de in macinate amestecate cu trei linguri de apa. Daca nu va doriti o reteta de post, puteti inlocui semintele in inmuiate cu un ou.

Etape

1
Gata

Amestecati o lingura de seminte de in macinate cu trei linguri de apa si lasati sa se inmoaie cel putin 15 minute.

2
Gata

Zdrobiti fasolea cu ajutorul unei furculite sau cu un blender.
Macinati fulgii de ovaz si nucile caju cu ajutorul unui blender.

3
Gata

Intr-un bol amestecati fasolea, fulgii de ovaz si caju-ul macinate, ceapa verde tocata marunt, usturoiul tocat marunt, ardeiul iute tocat marunt, verdeata tocata, coaja de lime rasa, condimentele, semintele de in inmuiate impreuna cu mucilagiul care s-a format, sare. Amestecati bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt puneti chiftelutele de dimensiunea dorita. Pentru a modela chiftelutele este bine sa aveti mainile usor umezite cu apa.

4
Gata

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180-190 grade Celsius (temperatura moderata - treapta 5 la cuptorul pe gaz).
Coaceti timp de 30-40 minute. La jumatatea timpului intoarceti chiftelutele.

5
Gata

Cat timp se coc chiftelutele preparati sosul de avocado. Cu ajutorul unui blender amestecati un avocado bine copt cu un catel de usturoi si zeama de la jumatate de lime, pana cand se formeaza un sos cremos. Adaugati sare si zeama de lime dupa gust.

6
Gata

Dupa ce s-au copt, lasati chiftelutele sa se raceasca putin si se servesc alaturi de sosul de avocado.
Atat chftelutele, cat si sosul se pot folosi la prepararea unui burger vegetarian.

Loulou

previous
Salata colorata de cartofi
next
Paine cu bicarbonat
previous
Salata colorata de cartofi
next
Paine cu bicarbonat

Add Your Comment