Ingredients
-
Chiftelutele de fasole
-
o conserva de 400 g de fasole rosie (are o greutate neta de aproximativ 250 g)
-
2-3 fire ceapa verde
-
1 ardei iute
-
o mana de patrunjel verde sau marar tocat
-
o mana de fulgi de ovaz
-
o mana de nuci caju (sau migdale)
-
jumatate de lingurita coriandru macinat
-
1 lingurita chimion macinat
-
1 lingurita boia afumata
-
2 catei de usturoi
-
coaja rasa de la un lime
-
o lingura de seminte de in macinate
-
sare
-
Sosul de avocado
-
1 avocado mare, bine copt
-
1 catel de usturoi
-
zeama de un lime
-
sare
Instructiuni
Daca nu aveti fasole rosie, puteti prepara aceste chiftelute cu orice fel de fasole aveti la indemana.
In aceasta reteta am inlocuit oul cu o lingura de seminte de in macinate amestecate cu trei linguri de apa. Daca nu va doriti o reteta de post, puteti inlocui semintele in inmuiate cu un ou.
Etape
1
Gata
|
Amestecati o lingura de seminte de in macinate cu trei linguri de apa si lasati sa se inmoaie cel putin 15 minute. |
2
Gata
|
|
3
Gata
|
Intr-un bol amestecati fasolea, fulgii de ovaz si caju-ul macinate, ceapa verde tocata marunt, usturoiul tocat marunt, ardeiul iute tocat marunt, verdeata tocata, coaja de lime rasa, condimentele, semintele de in inmuiate impreuna cu mucilagiul care s-a format, sare. Amestecati bine. |
4
Gata
|
|
5
Gata
|
|
6
Gata
|