Ingredients
Chiftelutele de fasole
- o conserva de 400 g de fasole rosie (are o greutate neta de aproximativ 250 g)
- 2-3 fire ceapa verde
- 1 ardei iute
- o mana de patrunjel verde sau marar tocat
- o mana de fulgi de ovaz
- o mana de nuci caju (sau migdale)
- jumatate de lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingurita boia afumata
- 2 catei de usturoi
- coaja rasa de la un lime
- o lingura de seminte de in macinate
- sare
Sosul de avocado
- 1 avocado mare, bine copt
- 1 catel de usturoi
- zeama de un lime
- sare
Instructiuni
Daca nu aveti fasole rosie, puteti prepara aceste chiftelute cu orice fel de fasole aveti la indemana.
In aceasta reteta am inlocuit oul cu o lingura de seminte de in macinate amestecate cu trei linguri de apa. Daca nu va doriti o reteta de post, puteti inlocui semintele in inmuiate cu un ou.
Etape
1 Gata | Amestecati o lingura de seminte de in macinate cu trei linguri de apa si lasati sa se inmoaie cel putin 15 minute. |
2 Gata | |
3 Gata | Intr-un bol amestecati fasolea, fulgii de ovaz si caju-ul macinate, ceapa verde tocata marunt, usturoiul tocat marunt, ardeiul iute tocat marunt, verdeata tocata, coaja de lime rasa, condimentele, semintele de in inmuiate impreuna cu mucilagiul care s-a format, sare. Amestecati bine. |
4 Gata | |
5 Gata | |
6 Gata |